HAS PARTİ ANKARA İL BAŞKANLIĞI’NDAN SON AKARYAKIT ZAMMINA BÜYÜK TEPKİ…

İL BAŞKANI GÜL:“İNDİRİM BEKLERKEN ZAMLA KARŞILAŞAN VATANDAŞ, KENDİNİ ALDATILMIŞ HİSSEDİYOR” “HÜKÜMET, RAFİNERİ VE AKARYAKIT DAĞITIM ŞİRKETLERİNDEN JEST BEKLEMEK YERİNE ACİL TEDBİR ALMALIDIR”

“100 LİRALIK AKARYAKITTAN 65 LİRAYI VERGİ OLARAK KESENLER, DOLAYLI VERGİLERLE BÜTÇE DENKLİĞİ SAĞLAMAYA ÇALIŞIYOR”

Son bir ay içerisinde akaryakıta, ham petrol fiyatlarındaki artış gerekçe gösterilerek 3 defa arka arkaya zam yapılmasına tepki gösteren Halkın Sesi Partisi Ankara İl Başkanı Abdülhamit Gül, hükümet beyanlarına bakarak indirim beklerken yeniden akaryakıt zammı ile karşılaşan halkın kendisini aldatılmış hissettiğini söyledi.

Gül konuya ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada, partisinin görüşlerini ifade ederken benzin fiyatlarına arka arkaya yapılan zammın, bir süre önce Hükümet kanadından yükselen “tedbir alacağız” sözlerinin samimiyetsizliğini de ortaya koyduğunu ifade etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın akaryakıt fiyatlarıyla ilgili olarak yaptığı geniş katılımlı toplantıların sadece “göz boyama” endeksli olduğunu ifade eden Gül, “Hükümet rafineri ve dağıtım şirketlerinden jest beklediğini ifade etmiştir. Akaryakıta verilen her 100 TL’nin 65 TL’sinin doğrudan OTV ve KDV olarak devlete gittiğini hatırlatan HAS Parti Ankara İl Başkanı Abdülhamit Gül sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Tüketime dönük vergi  uygulaması ile sağlanmaya çalışılan gelir, bütçe denkliği için yetmeyecektir. Ülkemizde uygulanan dolaylı vergiler en üst gelir dilimindeki vatandaş ile araç kullanan alt gelir dilimindeki vatandaşa eşit muamele ön görmektedir. Yani Akaryakıta ödenen paradan kesilen vergiler Holding yöneticisi ile dar gelirli kamu çalışanı ve orta gelirli vatandaş arasında fark gözetmemektedir. Türkiye vergi oranları en yüksek ülkelerin başında gelmektedir. Özellikle dolaylı vergilerden arındırılmamış, ya da minimize edilmemiş bir vergi sistemi, dar gelirli vatandaşın belini bükmektedir.

Halkımız dünyanın en pahalı akaryakıtını almayı hak etmemektedir. Tüm bu gelişmeler, Halkın Sesi olan HAS partinin iktidara gelmesini ve Halkın alternatif lideri olan Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ’ un Başbakanlığının zaruri kılmaktadır. Önümüzdeki genel seçimlerde milletimiz bu teveccühü Partimize ve Genel Başkanımıza gösterecektir.

İTHA.

 

Editör: TE Bilisim