Haksız Yere Dayak Yediler

8 Kasım 2010, Pazartesi akşamı saat 22:00 civarında, MODEL grubu üyelerinden Fatma Turgut (vokal), Can Temiz (bas gitar) ve Aşkın Çolak (davul-perküsyon), Fiyapı İnönü Stadyumu’nda gerçekleşen Beşiktaş-Kasımpaşa karşılaşmasından çıkan 50-60 kişilik bir grup Kasımpaşa taraftarınca saldırıya uğramışlardır.
 
Stüdyo kaydından çıkan MODEL üyeleri, taksiye binip evlerine gitmek üzere İstiklal Caddesi’nde yürürken, arkalarından gelen sinirli kalabalığın küfürlü bağırışlarını duyarak kenara çekilmiş ve ne olduğunu anlamadan kalabalık tarafından tekmelenmeye başlamışlardır.
 
Kendilerini Beşiktaşlı sandıkları için dövdükleri düşüncesiyle, maçla bir alakaları olmadığını tekmeler ve yumruklar arasında söylemeye çalışan Can Temiz, bir yandan da Fatma Turgut’u darbelerden korumaya çalışmıştır. Ancak bunlara aldırmayan Kasımpaşa taraftarları şiddete devam etmişlerdir.
 
MODEL üyeleri; caddedeki bir dükkanın önünde geçekleşen olaya tanık olan dükkan müşteri ve yetkililerinin gençleri dükkanın içine çekmesi ve kapılarını kilitlemesiyle ancak kurtulmuşlardır. Olayı çürük, morluk ve eziklerle atlatan MODEL, tüm kamuoyunun futbol taraftarı şiddetine karşı bilinçlenmesi ve olayın farklı şekillerde yorumlanmaması amacıyla sessiz kalmamayı tercih etmiştir.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim