YGS sonuçlarını değerlendiren öğrenciler, Hakkari'nin bu sonucu hak etmediğini belirttiler. Öğrenciler, "Bizi yine şaşırtmadı, tablo yine aynı. Bu bölgenin gerçek bir acı yönüdür. Sistemin burayı nasıl ele geçirdiğinin bir kanıtıdır. Kalifiyeli eleman dediğimiz standartların dışına çıkılamıyor maalesef. Bugün Hakkari üniversitede ders veren öğretmenlerin birçoğu o dersin, yani branş öğretmeni olmamasına rağmen ders verebiliyorlar.

Sistem öğretmenler bazında açık veriyor. Yeni mezun olan öğretmenler staj olarak Hakkari'ye gönderiliyor. Batıdaki bir öğrenci 4 saat çalışıp verimini alıyor. Buradaki öğrenciler 12 saat çalışıp verimini alamıyor. Hakkari basında yanlış tanıtıldığı için buraya gelen öğretmenler fazla durmayıp gidiyor. Bundan dolayı da öğrenci sık sık öğretmen değiştiriyor. Dolayısıyla bu da derslerine yansıyor. Okul yapmakla eğitim olmaz. Öncelikle kaliteli eğitim verilsin" şeklinde konuştular.

VİCDAN AZABI ÇEKİYORUZ
Emekli öğretmen Hasan Atlı ise, Hakkari'nin son sırada olmasının gelen öğretmenlerin erken gitmesinden kaynaklandığını belirtti. Atlı, "Buraya gelen öğretmenler erken gidiyor. Önemli olan öğretmenlerin 5 yıl burada kalmasıdır. Bırakıp gitmelerinin sonu işte budur. Her yıl sonuncu olarak hem eğitimci hem Hakkarili olarak vicdan azabı çekiyoruz. Mecburi hizmet yasası çıkartılsın, öğretmenler en azında 5 yıl Hakkari'de görev yapsın. Bakın gençlerimiz başarılı oluyor mu olmuyor mu?" şeklinde konuştu. 
Editör: TE Bilisim