Milletin adamları unutulmuyor

Sultan 2.Abdulhamid’in vefat yıl dönümü nedeni ile ilk önce Çenberlitaştaki kabri başında Seyitnizam Dutluk Camisi imam hatibi İbrahim Köse hocaefendinin okuduğu Kur’an-ı kerim tilaveti ve edilen dualar eşliğinde Geleceğim Zeytinburnu Platformu başkan Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner başta olmak üzere yüzlere Sultan Abdülhamid sevdalısı dualara amin dedi.


İstanbul Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç 


Geleceğim Zeytinburnu Platformu başkanı Hüseyin Çetiner TR 1 Haber Kanalına ve İstanbul Times Tv mikrofonları 2 Abdulhamid’in kabrinde şunları söyledi

Ünlü Tarihçi İsmail Hami Danimend Osmanlı sultanları içinde en dirayetlilerinden birisinin de Sultan 2.Abdulhamid olduğunu ifade eder. Ben de bu görüşe aynen katılıyorum. Fatih,Yavuz ve Kanuni’nin  Osmanlı devletine yaptığı katkı tartışılmaz. Ancak onların devri yükselmeydi ve hazine doluydu. Oysa 2.Abdülhamid devri hem ekonomik, hem siyasi hem de askeri olarak Osmanlı’nın güç kaybettiği bir dönemdir. Buna rağmen Sultan 34 yıl bir biz zaman da devletini en az hasarla idare etmesini bildi. İttihat ve terakki partisi Abdulhamid’i tahtan indirip yerine Sultan Reşat’ı getirip istediği gibi yön vermeye başlayınca Osmanlı’nın çöküşü hızlandı ve tarih sahnesinde yok oldu. Sultan Hamid’in 99.vefat yıl dönümünde Zeytinburnu ilçesine yaptırdığı yapılardan dolayı Geleceğim Zeytinburnu Platformu olarak  hizmetlerini unutmadığımızı ifade etmek üzere kabrine geldik.Mekanı cennet olsun” dedi.

Milletin adamları olarak anılan ve kabirleri Zeytinburnu ilçe sınırları içinde olan başbakanlar ve cumhurbaşkanı ‘da unutulmadı

Geleceğim Zeytinburnu Platformu, Zeytinburnu Tüm Malatyalılar derneği ve İstanbul Times Yayın Grubu çalışanları  Sultan 2.Abdulhamid’in ölüm yıl dönümü nedeni ile kabirlerine yaptıkları ziyaretten sonra  bu seferde Zeytinburnu ilçe sınırları içinde kabirleri olan eski başbakanlardan merhum Adnan Menderes, Turgut Özal ve Necmettin Erbakan’ın kabirlerini ziyaret ederek Kur’an ve dua okudular.

Hüseyin Çetiner Zeytinburnu’da kabirleri bulunan 3 başbakan ve cumhurbaşkanı’nın kabri başında şunları söyledi ” Zeytinburnu ilçe sınırları içinde bulunan Topkapı ve Merkezefendi mezarlıklarında kabirleri bulunan Menderes,Özal ve Erbakan’ın devirlerinde önemli hizmetler yaparak ülkeye dair takdir edilen hizmetlere imza attılar. Biz de geleceğim Zeytinburnu Platformu olarak bu değerlerimize hayır dualarda bulunmak adına yönetim olarak Zeytinburnu Tüm Malatyalılar Derneği ,İstanbul Times Yayın grubu çalışanlarını da alarak mübarek Cuma gününde kabirlerini ziyaret ettik.

Zeytinburnu’nun 3 başbakan ve bir cumhurbaşkanına ev sahipliği yapması  bizim için çok önemli ve anlamlı. Türkiye katkı yapan bu değerli merhum devlet büyüklerimizin ebedi hayata göçmüş olsalar bile ilçemizin tanıtımına katkıları çok büyüktür. Bu değerlerimizi genç nesillere tanıtmamız gerekir.

Çetiner, Geleceğim Zeytinburnu Platformu yönetim kurulu üyelerinden Asuman Sula Durmuşoğlu’na, Osman Kumandan’a, Arzu Sidal’a, Çağla Pekgüleç’e, Zeytinburnu Tüm Malatyalılar dernek Başkanı Suat Sarıkaya’ya, Yönetim kurulu üyesi Mehmet Orhan’a, Kameramanımız Erhan Şahin’e teşekkür ederim  dedi.

Özetle Ülkeye hizmet eden kim olursa olsun hiçbir zaman unutulmadığını 99 yıl önce ebediyete göç eden Sultan 2.Abdulhamid Zeytinburnu Belediyesi binasını yaptırdığı için  aradan uzun bir sürenin geçmiş olmasına rağmen kabrine gidip dua ettik. Hepsinin mekanı cennet olsun.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

 

Editör: TE Bilisim