Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığının bütçesi üzerinde konuştu.

Bakan Şahin, güçlü ailenin güçlü milleti oluşturacağını bu nedenle ailenin yapısının nasıl güçlendirileceğini esas aldıklarını vurgulayarak, ''En son yapılan araştırmaya göre, boşanmalarda ve aile birliğinde hala dünyanın en güçlü ülkesiyiz. AB'de boşanmalarda binde 1,9 olan oran ülkemizde binde 1,4'tür. Evlenmelerde ise AB ortalaması binde 4,8 iken, Türkiye'de binde 8,2'dir. En çok ekonomik olarak yaşanan sıkıntılı yıllarda boşanmaların arttığını, 2001 yılındaki krizde dibe vurduğunu, sonra düzeldiğini görüyoruz. Boşanmalarda aldatma, dayak ve ilgisizlik neden olarak görülmüştür'' diye konuştu.

''En az 3 çocuk'' anlayışının, muhafazakar bir erkek anlayışı olmadığını ispatlamak için konuyu tablo üzerinde anlatmak istediğini belirten ve grafikler üzerinde Türkiye'de nüfusun yaşlandığına dikkati çeken Şahin, ''Bilimi, aklı kullanarak önyargılardan çıkıp politika üretmeliyiz. Bu grafikteki aralık, ülkemizin yaşlanmaya başladığını göstermektedir. Bu aralık genişledikçe genç nüfus azalmakta ve 65 yaş nüfusumuz artmaktadır. Yaşlı nüfus başımızın tacıdır ama kaliteli genç nüfus planlamalıyız'' diye konuştu.

Muhalefet partilerine, bilim kurulu oluşturmaları önerisinde bulunan ve kurulun bütçesini de bakanlığından karşılama sözü veren Şahin, ''Siz bu eğriyi nasıl düzelteceksiniz? Hane başına bunu kaç çocukla başaracaksınız? Siz bize söyleyin, biz bunun arkasında duralım'' dedi.

Kaynak: (haber3)
Editör: TE Bilisim