Gönül Sofrası Kayısı Bahçesi’nde kuruldu.

Bağcılar Belediyesi Gönül Sofraları kurmaya devam ediyor. Her gün Ramazan Çadırı’nda 2500 kişiye iftar veren Bağcılar Belediyesi yine her gün bir mahallede yaklaşık 2000 kişiye iftar veriyor.

Gönül Sofrası bu kez Kayısı Bahçesi’ne kuruldu. Kayısı ağaçlarının arasında yeşil çimenler üstünde aileleriyle ve komşularıyla oruç açanların mutluluğu görülmeye değerdi. Masalar erken saatlerde sahipleriyle buluştu. Küçük büyük, yaşlı genç, erkek kadın tam 3000 kişi orucunu Kayısı Bahçesi’nde açtı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Nostalji Bahçelerimizden olan Kayısı Bahçemizin benzerlerini bütün mahallelerde yapacağız. Üzüm Bağı, Kiraz Bahçesi olan bir ilçeyiz. Kayısı bahçemizde olduğu gibi diğer bahçelerimizde de iftar programlarımız olacak. 22 mahallemizin tamamında gönül sofraları kuruyoruz. Aynı duyguları yaşayanların aynı sofrayı paylaşmaları görülmeye değer”

Mercimek çorbası, patlıcan kebap, pirinç pilavı, şekerpare tatlısı, su, ekmek ve hurmadan oluşan iftar yemeğine 3 bin kişi katıldı.

 

Editör: TE Bilisim