Pek çok kişi karın germe operasyonu ile karnını dümdüz yapmaya çalışıyor. Özellikle bu operasyon kadınlar tarafından daha çok tercih ediliyor. Bu operasyonlarda amaç genelde vücuda sportif bir görünüm kazandırmaktır. Bunun için spor yapmaya vakti olmayan kişiler karın germe operasyonu ile kendine böyle bir görünüm kazandırıyor.

Karın germe operasyonları daha çok aşırı kilolu olup veremeyen, doğumdan dolayı ya da yanlış kilo vermekten dolayı karnında sarkıntı oluşan ve kilo verse de göbeği dümdüz olmayan kişiler tarafından tercih edilir. Karın germe operasyonlarının da kendine göre çeşitleri bulunur ve buna hastanın karın yapısına göre karar verilir.

Karın Germe Çeşitleri

operasyonları mini karın germe ve tam karın germe olmak üzere iki farklı türde yapılır. Eğer karındaki fazlalık yağlar göbek deliğinin etrafını sarmışsa tam karın germe operasyonu yapılır. Karındaki fazlalık yağlar sadece göbek deliğinin alt kısmındaysa mini karın germe operasyonu yapılır. Karın germe operasyonu yapılırken aynı zamanda kişinin sırt ve bel bölgesi de karın yapısına göre şekillendirilir.

Karın germe operasyonu yapılırken öncelikle liposuction yöntemi ile karın ve çevresindeki fazla yağ dokuları çıkarılır. Küçük bir kesik ile karın derisi kaldırılır ve bu sayede karın kasları sıkılaştırılmış olur. Sıkılaştırma işleminin ardından derinin toparlanması için fazla deri çıkarılır. Bununla birlikte bel oyuğu da düzeltilir ve karın düzlüğüne eşit hale getirilir. Göbek deliği de yerleştirilerek operasyon sona erer.

Karın Germe Operasyonu Sonrası

Karın germe operasyonu yaklaşık olarak 2 saat ile 4 saat arasında farklılık gösterir. Operasyon sonrasında hastaya korse giydirilir ve taburcu olana kadar korse hastada kalır. Dikiş izleri çamaşırın denk geldiği boşluktadır ve rahatsız edici bir görüntüsü olmaz. Hasta operasyon sonrası duruma göre 1-2 gün hastanede kalacaktır.

10 gün boyunca dikişlerin gerilmemesi açısından hastanın dik yürümemesi gerekir. Bunun yerine eğik yürümek daha sağlıklı olacaktır. On günün sonrasında hasta artık günlük hayatına geri dönebilir. Operasyondan 2 ay sonra dikişler tamamen kaynamış olacak ve ödem atılmış olacaktır. Vücudun tamamen oturması ve istenilen şekle bürünmesi ise ortama 6 ay ile 1 yılı bulabilir.

Karın Germe Operasyonu Tehlikeli mi?

Karın germe operasyonunun bugüne kadar bir tehlikesi görülmemiştir. Pek çok kadın bu operasyondan sonra hamile kalamayacağını düşünse de karın kasları tekrar esneyeceği için böyle bir problem görülmez. Bununla birlikte operasyon sonrası birkaç ay dikkat ettikten sonra dikişler de zarar görmez.

Bununla birlikte karın germe operasyonundan sonra dikiş izlerinin belli olacağından yakınırlar. Fakat dikiş izleri yaklaşık 6 ay içerisinde ten renginde aynı görünür ve hiçbir şekilde kendini belli etmez. Bu nedenle sizler de hayalinizdeki fit görünüme kavuşmak istiyorsanız rahatlıkla karın germe operasyonunu yaptırabilirsiniz. Kaliteli bir şekilde karın germe operasyonu yaptırmak için www.gökhanhaytoğlu.com/karın-germe-html adresini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim