Keşfedikten sonra dünyanın ilgi odağı haline gelen ve daha sonra da UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu) listesine alınan Göbeklitepe ile ilgili Şanlıurfa Platformu’nun koordine ettiği söyleşiler devam ediyor. Yazar Mine Ataman’ın bu akşam saat 21.00’da instagram üzerinden gerçekleştireceği söyleşide Göbeklitepe’den sorumlu T.C.Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, 12 bin yıllık tarihe sahip, dünyanın ilk yerleşim yeri olarak kabul edilen Göbeklitepe’yi anlatacak.

Şanlıurfa Platformu Genel Başkanı Habip Çadırcı’nın, söz konusu söyleşi ile ilgili açıklaması şöyle:

Hemşerilerimiz, Şanlıurfa Platformu olarak, Şanlıurfa'nın tanıtılması, gelişmesi, kalkınması, cazibe merkezi haline gelmesi için etkinlikler yapmaktayız. Son dönemde bu etkinlikleri coronavirüs nedeniyle instagram üzerinden konu uzmanlarını, milletvekillerini, Belediye Başkanlarını ve STK başkanlarını konuk etmekteyiz. Bu programların konu başlıklarını hemşehrilerimizden gelen talepler üzerine belirliyoruz. İmkânlarımız elverdiği ölçüde bu programları devam ettirmeye çalışacağız. Normalleşme başlayınca yeni faaliyetlerle Şanlıurfa'mıza hizmet etmeye çalışacağız.

BİRLİK ÇAĞRISI

Hemşerilerim, takdir edersiniz ki, bu tür faaliyetler yapmak için zaman gerekli, maddiyat gerekli, çaba gerekli ve teşvik gereklidir. Allah’ın izniyle, Şanlıurfa Platformu olarak biz bunları göğüslüyoruz, Şanlıurfa sevdalısı olarak, gönüllü olarak, hiçbir kurum ve kuruluştan yardım almadan faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bundan da son derece memnun ve gururluyuz. Sizden naçizane beklentimiz; yaptığımız etkinliklere manevi destek vermeniz, varsa olumlu eleştirileriniz ve önerilerinizi iletmenizi talep ediyoruz. Bizler ancak birlik olursak, beraber olursak, dayanışma içinde olursak Şanlıurfa'mıza ve ülkemize faydamız olur.

Değerli hemşerilerim, bu haftaki değerli konuğumuz GÖBEKLİTEPE 'den sorumlu T.C Kültür ve Turizm Bakanlığından. T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sn.Özgül Özkan Yavuz. İyi seyiriler.”

Editör: TE Bilisim