Zeytinburnu’lu Can Dostlarıma, 

29 Mart Yerel yönetim seçimlerine iki hafta kala adayların sinirleri oldukça gergindi.

Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de sadece bir tane kazananın yanında birden çok kişinin de kaybedeceği muhakkaktı.Zeytinburnu İlçesi için de kazanan Murat Aydın oldu.Ötekileri de kaybetti.Bu gayet normal ve olması gereken bir sonuçtu ve oldu bitti. 

Bu aşamada bekledikleri oy oranlarını alamayan adayları eleştirecek değilim.Çünkü halk sandıkta her şeyi ayan beyan bir şekilde söylemişken bu bariz tablonun üzerine söylenecek sözler çok anlam ifade etmezse gerek.

Seçimden önce seçmenden aldığım izlenim Saadet partisi ve MHP’nin daha fazla oy alacağı yönünde idi.Ancak sandıklar açılıp sonuçlar haber portalımıza akmaya başlayınca DTP’nin SP.ve MHP den daha çok oy aldığını görmek birçok kimse gibi benim içinde sürpriz oldu.

Zeytinburnu dahil DTP İstanbul’un birçok ilçesinde Ak Parti ve CHP’den sonra ÜÇÜNCÜ parti  olarak yerini tescillemiş oldu.DTP Esenyurt ilçesinde kullanılan oyların % 15’ini alarak tam 30 bin’e yakın oy aldı.

DTP’nin İstanbul’daki bu çıkışı TUİK sistemine göre seçmenin kayıtlı olduğu yerde oy  kullanmak zorunda olduğundan dolayı taşıma oy olmaması neticesinde meydana geldiğini düşünüyorum.

DTP adayı Mehmet Boztemir’in Zeytinburnu’nda kullanılan oyların % 7.4 lük bölümünü alarak SP ve MHP den fazla oy alması ilçe hakkında seçmen kritiği yapanların dikkate alması gereken bir sonuç olduğunu hatırlatarak bu bahsi kapamak istiyorum.

Murat Aydın’ın 3.Dönemi Hayırlı Olsun 

Zeytinburnu belediyesi bu dönem sonu itibariyle(2014)30 yılına girecek kısmetse.Murat Aydın bu sürenin yarısı olan on beş yılı tek başına idare eden belediye başkanı olması nedeni ile bir çok rekoru elinde bulunduruyor.İlçe halkı için güzel çalışmalarının artarak devam etmesine olan inancım tamdır.Allah hayırlı ve güzel hizmetlerinde yanında,hayırsız ve kötü olabilecek işlerinde kendisine fırsat vermesin diyerek yeni dönemin hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.

Murat Aydın’ın Öngörüsü Çok İyi

Murat Aydın 1999 dan başlayan başkanlık döneminden bu güne kadar geçen sürede ilçe için güzel hizmetler yaptığı halk tarafından sürekli söyleniyor.Ancak hizmetlerin tek başına tekrar seçilmek için yeterli olmadığını bu seçimde ANTALYA örneğinde çok net bir şekilde  görmüş olduk.Başbakan Erdoğan beş yıllık Menderes Türel döneminde tam 28 kez devasa açılışlar için Antalya’ya gittiğini,bunca yatırım ve hizmete rağmen ANTALYA’ da seçimi kaybettiklerine çok üzüldüğünü canlı yayında televizyonda beyan etti.

20 Yıldır Zeytinburnu ilçesinde yaşayan birisi olarak son yirmi gün önceye kadar Murat Aydın’ın yapılan anketlerde kendisine % 59.5  oy çıktığını düşünerek işi ağırdan alıyordu.Ancak seçimlere iki hafta kala gerek yakın çevresi ile gerekse de halk ile yaptığı istişarelerde dengelerin biraz değiştiğini görmüş olacak ki tecrübeli bir siyasetçi olarak işi çok ciddiye alıp medya gücünü yanına alarak,Kartal,Maltepe,Çatalca,Şilivri ,Sarıyer ve Adalar,ilçe belediye başkanlarının başına gelen felaketi yaşamaktan öngörüsü sayesinde kurtulduğunu söylemek mümkündür.

Seçim günü Sümer Mahallesinde bulunan Abdülhak Hamit ilk öğretim okulunda seçmen bir bayanın Murat Aydın’a başkanım sizleri TV.lerde izledik ve gazetelerde okuduk çok güzel

Hizmetler  yapmışsınız ve sizin kazanmanız için oy kullandım dediğine kendi gözlerimle şahit oldum.Yani Murat Aydın yaptıklarını,yapacaklarını ve rakiplerinin yaptığı hata ve yanlışlarını seçmene çok güzel bir şekilde medya aracılığı ile anlatarak rakiplerini dar bir alana hapsetmesini başarması sayesinde % 44 ile üçüncü kez koltuğunu kimseye kaptırmadı.

2004 de % 53 Bugün % 44

Tek turlu seçimlerde bir adayın % 50 ve üzeri oy alması zaten makul ve mantıklı değil.

Gelişmiş demokrasilerde iki turlu seçimlerde bile seçilen aday genelde % 51 veya 52 bir oy

Oranı ile seçiliyorken bizde ise çok katılımlı tek turlu seçimlerde bile adayın % 50,60 hatta 7O oy alması kanımca sağlıklı bir yaklaşım değil diye düşünüyorum..

Murat Aydın seçime yirmi gün kalaya kadar kampanyayı çok ağırdan alıyordu.Ancak son anketlerde oyları biraz azalınca işi ciddiye alarak yaptığı çalışmaları  gerek televizyonlarda gerekse gazetelerde halka çok güzel bir şekilde  anlatmasını bildi.

Bu güzel çıkışlar neticesinden sonra Murat Aydın 3.kez hem de böyle devasa bir ekonomik krizin olduğu bir ortamda % 44 küsür oy alması küçümsenemez.

Oy yüzdesi düşse de toplamda aldığı oy artmıştır.Kısaca mühür kimde ise Süleyman odur.Şu an mühür Aydın da ve Süleyman o.gerisi sadece manevi tatmin için işe yarar.Yani galip olduktan sonra ha bir gol ha beş gol.Bir gol galibiyet için yeterli ama beş golde averajda lazım olduğu için yabana atılmazsa da bir gol ile yetinmesini de bilmek gerek..

Emecan Nerede Yanlış Yaptı ?

Emecan her şeyin en iyisini ben bilirim mantığından hareket ederek  çevresi ile istişare etmedi.İkincisi aday adaylığı sürecinde tam bir sıkı yönetim komutanı edasıyla hareket  ederek  kimin kiminle gezeceğine bile müdahale ederek ters tepki yapacak bir hareketin içinde yer almıştır.

Daha aday adaylığı süreci başlamadan ilçe başkanı Metin Doğan her yerde ilçe adayımız Adil Emecan’dır diyerek öteki aday adaylarının gazabını üzerine çekmiştir.Bu tutum öteki aday adaylarını daha işin başından dışlanmasını sağlamıştır.

Oysa ilçe başkanı aday adaylarının hepsi de eşit şartlara sahiptir.Biz dosyalarını il başkanlığına göndereceğiz il ve genel merkezimiz kime karar verirlerse hepimiz onun

arkasından yürüyeceğiz deselerdi Emecan o aday adaylarının desteğini yanına alır daha az sorunla uğraşırdı.Olayları detaylı yazan ve kamuoyu oluşturan yerel basını sürekli küçümsedi ve adam yerine koymadı.İhtiyacı olduğu anda yanında tek bir gazete yoktu.

Daha önce aleyhinde yıpratıcı yayın yapan herkesi listesine aldığı için kamuoyunu ikna edemedi.Hiç bir zaman basının sorduğu sorulara cevap vermeye çalışarak halkı ikna etmeye kalkmadı.Kısaca bu ve benzeri sonuçlardan dolayı Emecan ve ekibi çok inandıkları halde seçimi yine alamayarak umutlarını başka bahara bırakmak zorunda kaldılar.Sonuç olarak Emecan ve ekibi Zeytinburnu seçimine bir renk kattıkları da bilinen bir gerçektir.

29 Mart geride kaldı.Adaylar yeni ufuklara yelken açmalıdırlar.

Seçim sonuçlarının Zeytinburnu halkına hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.

Kadir Topbaş’ın güzel bir sözü vardır ve derki “ İnsanoğlu her Şeyi Af Eder Ama adam yerine konulmamayı asla. “ Emecan çevresini adam yerine koymadığı için seçimi kaybetmiştir olay budur.Belediye de Sevgiyi hakim kılacağız diyordu ama bunu önce yakın çevresine  bile uygulayamadı.                       [email protected]

Editör: TE Bilisim