İnsanlar evlerini ya da iş yerlerini basan böcekler için böcek ilaçlama firmalarıyla iletişime geçmekte ve evlerinin yeniden sağlıklı ve temiz bir yapıya kavuşmasını istemektedirler. Böcek ilaçlama hizmeti alınacaksa, iletişime geçilen firmanın işinin ehli olduğundan ve insan sağlığını gözeterek ilaçlama yaptığından emin olmak gerekir.

Doğru şekilde ilaçlama yapmayan firmalar ile ileitşim kurulursa sağlıksız ürünler ile yapılacak bilinçsiz ilaçlamalar sonucunda böcek sorunu çözülmeyeceği gibi aynı zamanda insan sağlığı da zarar görebilir. Bu yüzden, Sağlık Bakanlığı onayı bulunan Biyosidal ürünler ile ilaçlama yapan profesyonel firmaları bulmak son derece önemlidir.

Profesyonelliğin hakkını veren ilaçlama firmaları, garantili ilaçlama hizmeti vermeleri ile bilinmektedir. Yani, eğer yapılan ilaçlamadan sonra eviniz böceklerden kurtulmamışsa, ilaçlama hizmeti ücretsiz olarak tekrar verilir. Bu firmalara örnek olarak Batı Böcek İlaçlama gösterilebilir.

Evdeki Böceklerden Nasıl Kurtulurum?

İnsanlar, hayatlarının büyük kısmını geçirdikleri evlerinde böcekler ile karşılaştıklarında doğal olarak kötü hissederler. Zira böcekler hem görüntüleri nedeniyle bazı insanları korkutabilmekte hem de hijyen anlamında sorunlara neden olmaktadırlar.

Böceklerin bir kısmı insanlara fiziksel zararlar da verebilir. Bu nedenle böceklerden bir an önce kurtulmak istemek son derece doğaldır. İnsanların aklına evlerinde bir tane böcek ile karşılaştıklarında genelde bir böcek ilaçlama firması ile iletişime geçmek gelmez. Doğal yöntemler kullanarak böceklerden kurtulmak isterler.

Fakat durum bazen sandığınızdan daha ciddi olabilir. Eğer böcek ya da evinizdeki haşerat türü herhangi bir yere larva bırakmışsa, böcekler çok hızlı çoğalan canlılar olduğundan durum kısa süre içinde sizin kontrolünüzden çıkabilir. Bu yüzden evinizde belli aralarla da olsa böcek görmeye başladıysanız, bir böcek ilaçlama firması ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Çünkü evde sizin göstereceğiniz çabalar yetersiz kalabilir. Örneğin, marketten satın alacağınız böcek ilaçları, profesyonel bir firmanın verdiği hizmette kullanılan ilaca göre çok daha etkisiz kalacaktır. Böcekler her geçen gün bu tip ilaçlara karşı bağışıklıklarını güçlendirmektedir. Bu sebeple, profesyonel bir firmanın biyosidal ürünler ile yapacağı ilaçlamanın etkisi görülmez.

Temizlik de böceklerle mücadele konusunda tek başına sanıldığı kadar etkili bir faktör değildir. Tabiii ki bazı böcek türleri kirli ortamlardan hoşlanır ve çöplerin, yemek kırıntılarının olduğu yerlere daha çok ilgi gösterir fakat bazı böceklerin ise ortamın temiz ya da kirli olmasıyla fazla ilgisi yoktur.

Örneğin, evinizde ahşap ürünler fazlaysa bunlardan birine veya birkaçına tahta kuruları yerleşebilir ve bu durum sizin evinizin kirli olduğunu, temizlik yapmanız gerektiğini göstermez. Böyle durumlar için tek çözüm ilaçlamadır. Evinizden karıncıları uzak tutmak için portakaldan, örümcekleri uzak tutmak için naneden, gümüş böceklerini uzak tutmak için sedirden yararlanabilirsiniz.

Fakat böceklerin yoğunlaştığı durumlarda bunlar işe yaramayabilir ve böcek ilaçlama hizmeti almak en doğru adım olacaktır. Böceklerle mücadele hakkında daha fazla bilgi almak için batibocekilaclama.com adresine gidebilirsiniz.

Tahtakurusu İlaçlama İstanbul

Tahtakurular İstanbul’da en çok ilaçlama talebi alınan haşerlerden biridir. Ahşap ürünlerin yoğun olduğu evlerde, iş yerlerinde, bahçelerde çok sık şekilde görülebilirler. Çok hızlı şekilde çoğaldıkları ve bulundukları yeri bir süre sonra kapladıkları çünkü çok hızlı ve profesyonel müdahale gerektirir. Ayrıca insanları ısırıp kan emme özelliği de olan bir haşeredir ve çeşitli hastalıklar bulaşmasına neden olabilirler. Bu yüzde, tahta kurusu ile karşılaşıldığında hızlı şekilde bir haşere kontrol firması ile iletişime geçilmelidir.

Editör: TE Bilisim