irçok farklı alanda fuarlar açılmakta ve oldukça ilgi görmektedirler. Satıcıların kendilerini tanıtmaları, vizyonlarını sergilemeleri, alıcı kitlesiyle doğrudan iletişim kurabilmesi açısından büyük bir fırsat olan fuar, iyi değerlendirildiğinde ticari olarak büyük getiriler sağlayabilmektedir.

Fuar Standı Nedir?

Fuarlarda, her satıcının tanıtım yapabilmek için bir alanı olmalıdır. Bu alanlar fuar standı olarak adlandırılmaktadır. Satıcılar fuar standı için ilgi çekici fikirler bulmalıdır, çünkü birçok satıcının yer aldığı fuarda alıcıların dikkatini çekebilmek önemlidir. Satıcılar kaliteli bir fuar standı sahibi olmak için çeşitli kurumlarla işbirliği yapabilmektedir. Satıcı, istekleri doğrultusunda fuar standı şirketleri ile görüşmeler yapar ve kendisine en uygun şirketi tercih eder.

Fuar Standı Kurulumu Nasıl Olur?

Satıcı fuar standı şirketleri ile görüşmelerinden isteklerini, ihtiyaçlarını belirtir. Bu istek ve ihtiyaçlar göz önüne alınarak fuar standı şirketleri tarafından da fikirler verilir, satıcıya öneriler sunulur. Satıcı görüşmelerini değerlendirir ve fuar standı şirketleri içerisinden kendisine en uygun olan ile anlaşarak hazırlıkları başlatmış olur. Birçok hizmeti kapsayan bu anlaşmada, stand kurulumu oldukça önemlidir. Satıcıyla standın tasarımında anlaşıldıktan sonra stand kurulumu yapılır. Fuarda stand kurulumu tamamen anlaşılan şirketin sorumluluğundadır.

Fuar Standı Şirketleri Hizmetleri Nelerdir?

Kurumsal kimliği ve markanın vizyonunu, imajını temsil eden fuar standları, alıcıyla buluşulan iletişim alanlarıdır. Standlar için çeşitli seçenekler bulunmaktadır, bunlara örnek olarak ahşap stand, modüler, stand ve ürün teşhir standı verilebilir. Bu hizmetlerin yanında mağaza ve ofis dekorasyonu, malzeme kiralama hizmetleri de bulunmaktadır. Fuarlar dışında kongre ve sergiler için de stand hizmeti verilmektedir.

Ne Gibi Avantajları Var?

Görüşmeler esnasında stand sahibinin istekleri konuşulur, Almanya, Rusya ve Türkiye'de bulunan atölyelerde çalışan uzmanların da fikirleri, tecrübeleri konuşularak bir tasarım yapılır. Bu tasarım yapılırken sürekli iletişim sağlanır. Bu süreçte tasarımcılar 3 boyutlu bir simülasyon hazırlayarak stand sahibine gönderir ve böylece daha gerçekçi bir hizmet sunulur. Sitede bulunan katalog ve blogtan da yararlanılarak tasarım güçlendirilebilir. Tasarım netleştikten sonra da standın üretimi ve stand kurulumu gerçekleştirilir.

Editör: TE Bilisim