Az zamanda az sermaye ile çok insanla etkileşim halinde olmak isteyen kişilerin ya da firmaların tercihi fuar standı olmaktadır. Festivaller, büyük organizasyonlar ve fuarlar gibi belli zaman dilimde fazla sayıda insan ile iç içe olabilecek ortamlarda stand kurulumları gerçekleştirilmektedir.

Reklam amaçlı, ürün tanıtımı amaçlı ve ticaret amaçlı kurulan fuar standı ​​​​​işlevsellik açısından oldukça elverişlidir. Ticaretin nefesini solumak isteyen firmalar, reklam amaçlı ve ürünlerinin satışını gerçekleştirmek amaçlı, büyük organizyonlarda stand açmaktadırlar.

Özellikle fuar standı firmaları, izlenmek istenilen çizgi doğrultusunda hizmet vermektedir. Kullanım amaçlarına göre sınıflandırılan ve imal edilen malzemeye göre farklılıklar gösteren fuar standları, fuar stand firmaları tarafından temin edilmektedir.

Fuar Stand Fiyatları

Firmalar tarafından organizasyonun yapılacağı alana getirilerek montajı yapılan fuar standları, farklı boyutlarda ve malzemlerde olabilmektedir. Fuar standları; modüler standlar, ahşap standlar ve maxima standlar olarak adlandırılmaktadır.

Kullanılacak alana ve konsepte göre seçilmesi gereken standların hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için fuar stand firmaları hizmet vermektedir. Konsepte, teşhiri yapılacak ürüne ve stand kurulumunu talep eden firmanın çizgisine göre stand tercihinin belirlenmesi hususunda da destek verilmektedir.

Standların raf sistemleri, isteğe bağlı olarak elektrik ve su gibi donanımların sağlanması, ışıklandırma işleminin gerçekleştirilmesi, dijital baskılar ile -modüler standlarda- reklamını yapılan ürünün stand çevresine posterinin yapıştırılması ve renklendirilmesi gibi birçok hizmeti fuar stand firmaları vermektedir.

Fuar Stand Firmaları

Fuar stand firmaları, uygun fiyatlarda hizmet vermektedir. Zannedildiği kadar yüksek meblağlar talep edilmeyerek müşterilerin mağdur olması engellenmektedir. Firmalar, çalışanları vasıtası ile montaj ve demontajı bizzat yapmaktadır.

Birkaç husus stand fiyatları konusunda belirleyici faktör olmaktadır. Bu faktörlerden ilk akla gelen tercih edilecek standın çeşididir. İmal edilen malzemeye ve büyüklüğe göre fiyatta farklılıklar meydana gelmektedir. Sonraki sebep de standın kiralık mı yoksa satılık mı tercih edildiğidir. Bu faktör de fiyat konusunda oldukça farklılık olmasını sağlayacaktır.

Üçüncü faktör ise, standı temin edecek firmanın kanaatidir. Firmadan firmaya da fiyat konusunda farklılıklar olmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, güvenilir ve kaliteli bir firma ile kontak kurulması gerektiğidir.

Editör: TE Bilisim