Flora Klinik burun estetiğinde uzman Op.Dr. İlkay Hüthüt ile bu alanda başarılı operasyonlar gerçekleştirmektir. Burun estetiği yaptırmak isteyenler kliniğimize başvurarak tüm detayları öğrenebilir.

Burun şeklini beğenmeyen, solunumla ilgili sorunları olanlar burun estetiği yaptırmayı düşünebilir. Doktorumuz İlkay Hüthüt bu konuda hastalarla detaylı bir görüşme yaparak, burundaki sorunların belirlenmesini, burun estetiği planlamasını başarılı bir şekilde yapacaktır. Burun yapısının küçüklüğünden, büyüklüğünden, burun ucu sorunlarından, burnun kemerli yapısından, solunum sorunlarından yakınan kişiler kliniğimize başvurabilir. Burun estetiği kişiye özel yapılan estetik bir uygulamadır. Kişinin taleplerini karşılayacak şekilde bir planlama yapılır. Hastanın ameliyattan gerçekçi isteklerinin olması halinde, doktorumuz buna uygun bir ameliyat planı hazırlayacaktır.

Genel anestezi da yapılan burun estetiği ameliyatında burun içindeki kemik ve kıkırdak dokuda değişiklik yapılarak, burun yapısı hastanın isteğine göre yeniden şekillendirilir. Hastanın ihtiyacına göre bazen kemik ve kıkırdak dokuda azaltma, bazen de dokuların tamamlanmasıyla bir şekil değişikliği yapılır. Estetik alanda burun estetiği ameliyatları en zor operasyonlar arasındadır.

Flora Klinik olarak bu operasyonu tıbbi işlemler dışında sanatsal açıdan da önemsiyoruz. Burun estetiği ameliyatından sonra kişide fonksiyonel açıdan iyi olan, estetik açıdan da yüze uyum sağlayacak bir burun şekli oluşturacak şekilde çalışmalarımızı yapıyoruz. Doktorumuz İlkay Hüthüt operasyonun her detayıyla titizlikle ilgilenmektedir.

Açıklama: C:UsersuserAppDataLocalMicrosoftWindowsINetCacheContent.Wordburun-estetigi-ameliyat.jpg

Yüze bakıldığında burun şekline güzel diyebilmek için, burun yapısının ben buradayım demesi önemlidir. Güzel burun yüz yapısında her zaman dikkat çeker, ön planda olur. Profilden, önden, alttan, yandan bakıldığında güzel duran burun şeklinin estetik olduğu söylenebilir. Burun şeklinin sadece önden bakıldığında güzel görünmesi yetmez. Ama kişiler için genellikle burun şeklinin karşıdan görünümü önemsenir.

Burun estetiği neden yapılmaktadır?

Burun estetiğinde amaç kişinin üz görünümünde doğallığın sağlanmasıdır. Bu estetik operasyon kişiye özel yapıldığı için, planlama herkes için farklı olur. Burun şekli için kişiye özel tasarım yapılır. Bu konuda kliniğimizin doktoru İlkay Hüthüt oldukça özenli bir çalışma yapmaktadır. Operasyondan sonra estetik görünen bir burun oluşturulması ve bunun başkaları tarafından algılanmayacak şekilde yapılmasını hedefler. Yüz estetiğinde burun yapısı önemlidir. Burun estetiği şekil bozukluklarının düzeltilmesi için yapılabildiği gibi, burun fonksiyonlarının düzeltilmesi içinde yapılabilir. Burun estetiği sayesinde burundaki kıkırdak eğriliklerinin düzeltilmesi, burunda inceltme, kalınlaştırma işlemlerinin yapılması, kamburluk ve eğrilik sorunlarının çözümlenmesi, çökme problemlerinin giderilmesi, solunum sıkıntılarının giderilmesi sağlanabilir.

Burun estetiği öncesi yapılması gerekenler

Flora Klinik olarak burun estetiğini başarılı bir şekilde yapmaktayız. Doktorumuz İlkay Hüthüt bu nedenle hastalarla başarılı bir iletişim kurmayı önemser. Hastaların operasyondan beklentilerini doktorumuza en doğru şekilde aktarması, doktorumuzun bu istekleri uygun görmesi, alınan kararların birlikte alınması ve doğru bir ameliyat planlamasının yapılması gerekir. Hastaların doktorumuza alerjilerini, kullanmakta oldukları ilaçları, sigara alışkanlıklarını, kan hastalıklarını doğru şekilde aktarmalıdır. Bu aşamalar burun estetiği başarısında önemli bir yer tutar. Sadece operasyon değil, operasyon öncesi çalışmalarda başarılı bir burun estetiği için önemlidir. Hastaların beklentilerini ve endişelerini doktorumuzla paylaşması gerekir.

Burun estetiği ile kusursuz bir burun şekli oluşturulur mu?

Burun estetiği yaptırmayı isteyenlerin kusursuz bir burun şekli yoktur. Ancak burun estetiği yaptırarak kusursuz bir burun şekline kavuşmayı isterler. Burun estetiği ile oluşturulan burun şekli kişinin eski burun şekline uygun oluşturulur. Ameliyatla kişinin istediği burun şeklini oluşturmak mümkün değildir. Burun estetiği sonucunda yeni burun şeklinden memnun kalan kişiler burunlarındaki değişimleri kabul etmiş, operasyondan çok büyük beklentisi olmayanlardır. Fakat şunu da belirtelim, burun estetiği sayesinde kişiler eskisinden daha estetik görünen güzel bir burun şekline kavuşur. Yine de kişilerin bambaşka bir görünüme kavuşmasını sağlamaz. Yüzün estetik görünümünü düzelterek, yüzde doğallık sağlar.

Flora Klinik olarak bu konuda hastalarımıza detaylı bilgiler veriyoruz. Doktorumuz İlkay Hüthüt ameliyat öncesinde hastalarla görüşerek bu konuları aktarıyor. Hastaların ameliyat sonrasında hayal kırıklığına uğramaması için durumuna uygun yeni burun şekli hakkında bilgilendirme yapıyor. Özellikle ameliyat öncesinde burun şeklinde asimetri olan hastaların, bu sorunun burun estetiği ile giderilemeyeceğini bilmesi gerekir. Burun estetiği ile kişinin burun yapısıyla orantılı bir düzeltme yapılabilir.

Burun estetiği nasıl yapılır?

Hastanın burun yapısı detaylı olarak incelenerek ameliyat hazırlığı yapılır. Hasta için uygun olan yeni burun şekli kliniğimizde doktorumuz İlkay Hüthüt bilgisayarda özel bir program yardımıyla belirlenir. Bu şekilde hastalarda yeni burun şeklini ameliyattan önce görebilir. Burun şeklinin yüzle uyum içinde olması için bilgisayarda tasarım yapılarak, düzeltmeler belirlenir. Kişinin karakteriyle uyumlu, estetik ve zarif görünümlü bir burun yapısı belirlenir. Ancak bu değişimlerin tıbben uygulanabilir olmasına dikkat edilir. Burun tasarımını bilgisayarda yapmak kolay olur. Fakat değişimlerin ameliyatta uygulanabilir olduğuna, cerrahımız İlkay Hüthüt en doğru kararı verecektir. Burundaki değişimler hasta için uygun olduğu kadar, cerrah içinde uygulanabilir olmalıdır.

Burun estetiği yapılacak değişimlere göre genellikle 1-4 saat arasında genel anestezi altında tamamlanır. Burun deliklerinde açılan kesilerden burun ucu, burun içi ve burun sırtında olan şekil bozuklukları düzeltilebilir. Burun estetiğinde kullanılan yeni teknikler sayesinde ameliyat sonrasında morluk, şişlik gibi etkiler oldukça az olur. Çünkü burun içindeki düzeltmelerde kıkırdak ve kemik dokuya fazla zarar verilmez. Ameliyatın ardından hastanın burun deliklerine tampon konur, burun sırtına da alçı atel konur. bir sorun yaşanmazsa hastaların ameliyat gününde taburcu olmasında sakınca görülmez. Flora Klinik bünyesinde yapılan burun estetiği operasyonlarında hastaların taburcu işlemleri doktorumuz İlkay Hüthüt tarafından en uygun zamanda yapılır.

Burun estetiği sonrası iyileşme süreci

Hastaların taburcu edilmesinden sonra oluşan morarma ve şişlik gibi sorunlar birkaç gün kadar etkili olur. Bu süreci rahat atlatmak için göz ve burun çevresine soğuk uygulama yapılması önerilir. İyileşme döneminde hastaların yüksek yastıkta yatması da etkileri hafifletir. Bu konuda hastaların ne yapması gerektiğine doktorumuz İlkay Hüthüt detaylı bilgilendirme yapacaktır. Özellikle cildi kalın ve yağlı olan kişilerde morarama ve şişlik gibi sorunlar daha uzun süre etkili olabilir. Bunlar burun estetiği öncesinde doktorumuzun yapacağı değerlendirmelerde belirlenir ve buna uygun önlemler alınır.

Burun estetiği ameliyatı olan çalışan kişiler işlerine dönmek için bir hafta kadar beklemelidir. Sadece ağır işlerde çalışan kişilerde bu süre uzayabilir. Ameliyat olan hastaların yeni burun şeklini görebilmeleri için en az 6 ay geçmesi gerekir. Bu iyileşme sürecinde burun direkt güneş ışığından korunmalı, her türlü darbeden uzak durulmalıdır. Hastalardan gözlük kullananlar bunun yerine bir süre lens kullanmalıdır. Flora Klinik olarak hastalarımızın yeni burun şeklini beğenmesini önemsiyoruz. Çünkü bu durumda ameliyat öncesi, ameliyat ve sonrası yaşananlarda etkisini yitirecektir.

Flora Klinik Sosyal Medya Hesaplarımız;

Flora klinik facebook

Flora klinik twitter

Flora Klinik instagram

Editör: TE Bilisim