Türkiye ile Ermenistan arasındaki gerginliği fişekleyen Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Ermeni Dili ve Edebiyatı Yarışması'nda bir öğrencinin sorduğu soruya verdiği yanıtta Ermeni gençlere "Karabağ’ı biz aldık Ağrı’yı size bıraktık" demişti. Sarkisyan'ın bu küstahça çıkışının ardından Ankara hareketlenmiş önce Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaparak, ''Kendi toplumunu, özellikle gençleri barış, huzur ve refah dolu bir gelecek için hazırlamak devlet adamlarının asli görevi olmalıdır. Bunun tam tersi bir yaklaşımla halklar arasında husumet ve nefret ideolojisini tahrik edecek şekilde gençlere ve gelecek kuşaklara öğütlerde bulunmak son derece sorumsuz bir davranıştır'' demişti.

Dışişleri Bakanlığı'nın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Sarkisyan'a çok sert bir yanıtla, "Sarkisyan’ın yaptığı tahriktir, gençliğini kin ve nefretle donatma gayretidir" diye konuşmuştu.

"TÜRKİYE TÜMÜNÜ DİNLEMEDEN KONUŞUYOR"

Ermenistan Dışişleri bakan yardımcısı Şavarş Koçaryan, "Sarkisyan'ın cevabının tümünü dinlememişler, sadece bir bölümünü dikkate almışlar" dedi.

Dışişleri bakan yardımcısı Koçaryan'a Türkiye'den Sarkisyan'ın ifadelerine gelen tepki soruldu.

Koçaryan, Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın cevabının sadece bir bölümünü dikkate aldıklarını ve tümünü dinlemeden konuştuklarını söyledi.

Koçaryan, "Ayrıca Sarkisyan'ın sözleri ciddi, kapsamlı ve hesap edilerek söylenmiş sözlerdir. Eğer Türkler bunu bu şekilde görmüyorlarsa, o zaman işlerine bu şekilde geliyordur" dedi.

Editör: TE Bilisim