577 sandalyeli Fransa meclisinde sadece 55 vekil vardı... Hepsi Ermeni asıllı Fransızların yoğun yaşadığı Güney Fransa’dan gelen vekillerdi. 38 milletvekili, uydurma belgeleri tarihi kanıt gibi gösterip Türkiye’nin itirazlarına ‘boş söz’ diyerek yasaya onay verdi. Ermeni asıllı iktidar partisi vekili Patrick Deveciyan, uydurma olduğu ispatlanan ‘Talat Paşa telgrafı’nı kürsüden okudu. ‘Türkler de soykırımı kabul etti’ diyerek Atatürk’ün yürüttüğü milli mücadeleye karşı çıkan Damat Ferit Paşa hükümetinin kararını kanıt diye gösterdi

Meclis kürsüsünde alenen yalan söyleyerek tasarıyı savunan konuşmayı Ermeni asıllı vekil Patrik Deveciyan yaptı. Deveciyan, “Neyi konuşuyoruz ki? Türkiye’nin seçilmiş hükümeti 1919’da zaten Ermenilere soykırım yapıldığını kabul etmişti” dedi. Bahsettiği ‘seçilmiş’ hükümet, Padişah tarafından atanan ve Atatürk’ün yürüttüğü milli mücadeleye karşı çıkan Damat Ferit Paşa’nın İstanbul’daki hıyanet hükümetinden başkası değildi. Deveciyan bununla da kalmadı. 22 Eylül 1915 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından Halep Valisi’ne gönderildiği iddia edilen bir telgrafı okudu. Telgraf’ta “Beşikteki Ermeni bebekler bile artık bu topraklarda kalamaz” ifadesinin bulunduğunu söyledi. Oysa ki bahsettiği telgraf meşhur “Talat Paşa telgrafıydı..” Dönemin Dahiliye Nazırı Talat Paşa tarafından yazıldığı iddia edilen bu telgrafın Ermeniler tarafından uydurulmuş sahte bir belge olduğu defalarca ispatlanmış ve Osmanlı arşivinde de böyle bir telgraf bulunmadığı yıllar önce kanıtlanmıştı.

a.20111223100456.jpg

Deveciyan 22 Eylül 1915'te Halep Valisi'ne gönderildiği iddia edilen bir telgrafı örnek göstererek yasaı savundu. Ancak o gösterdiği telgrafın sahne olduğu defalarca kanıtlanmıştı. Gösterdiği belge meşhur "Talat Paşa telgrafı"ydı...(Kaynak:haber3)

Editör: TE Bilisim