Ergenekon davası savcısı Zekeriya Öz'ün, Bülent Ecevit'in koruma müdürlüğünü yapmış olan DSP İzmir milletvekili Recai Birgün'ü arayarak bilgisine başvurmak istediğini ilettiği, görüşmenin bugün gerçekleşeceği öğrenildi.

Recai Birgün, gazetecilerin sorusu üzerine görüşmeyi doğrulayarak "Bugün (dün) Zekeriya Öz telefonla aradı ve 'Açıklamalarınızı takip ettik' deyip, konuyla ilgili bilgime başvurmak istediğini, uygun görürsem, yardımcı olabilirsem memnun olacağını söyledi. Ben de memnun olacağımı söyledim" dedi.

"Öz, 'açıklama' derken neyi kastediyor?" sorusuna ise Birgün, "Sanıyorum 57. Hükümet zamanında hükümetin ve Ecevit'in başına gelenleri, Ecevit'in hastalık sürecini, partinin ikiye bölünmesini, Meclis'in seçim kararını iptal etmesine ilişkin konuları konuşuruz" yanıtını verdi.

'O GÜN HİÇ KİMSE KARŞI ÇIKMADI'

Ergenekon davasında hazırlanan ilk iddianamede, Ecevit'in başında olduğu DSP, MHP ve ANAP koalisyon hükümetine yönelik darbe girişiminde bulunulduğu öne sürülünce 16 Ağustos 2008'de Birgün, şu açıklamayı yapmıştı: "Operasyonun içinde işadamları vardı, medya vardı. O gün hiç kimse karşı çıkmadı, gözü kapalı seyrettiler. Bu operasyonun Ergenekon'la ilgisi tam olarak nedir göreceğiz. O oluşum mu (Ergenekon), başka bir oluşum mu bunu bilmiyorum. 2002'den beri söylüyoruz. İddianame sulandırılmaz ise yaşanan net olarak ortaya çıkar."

Editör: TE Bilisim