TRT-Türk, 'Dünya’yı Türkçe izleyin' sloganı ile 24 saat haber yayınına başladı. TRT’nin yeni kanalının açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanısıra Devlet Bakanı Bülent Arınç ve çok sayıda davetli katıldı.

TRT-Türk, BBC-World, CNN International, Al-Jazeera gibi uluslararası haber kanallarına rakip oluyor. TRT-Türk genel yayın yönetmeni Ümit Sezgin ile genç ama deneyimli habercilerden oluşan ekibi, haberi, doğru, tarafsız ve zamanında, izleyiciye aktaracak.

ÇIRAĞAN'DA MUHTEŞEM GECE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla bu akşam Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilen törenler oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Birbirinden ünlü simalar ve medyanın önde gelen isimlerin biraraya geldiği gecede Başbakan Erdoğan, TRT'nin son dönemde gerçekleştirdiği atılımlardan duyduğu memmuniniyeti dile getirdi ve TRT Türk'ün, bölgesinde önemli bir güç olan Türkiye'nin sesini dünyaya aktaracağını söyledi.

ERDOĞAN CANLI YAYINDA

Erdoğan törende TRT'nin yurtdışında açtığı bürolarla da canlı yayın gerçekleştirdi. Canlı yayında ancorman edasıyla TRT muhabirlerine sorular soran Erdoğan, Moskova'da Hadise süpriziyle karşılaştı. Erdoğan canlı yayında Hadise'ye, erovsiyon çalışmalarının nasıl gittiğini sordu. Hadise, yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu söyleyerek, mutlu haberlerle Türkiye'ye dönmek istiyoruz dedi. Erdoğan ise Hadise'den başarı beklediklerini söyleyerek yarışma öncesi Moskova'ya bir ziyaret düzenleyeceklerini ifade ederek, Hadise'ye destek ziyaretinde bulunacağının sinyalini verdi.

BİRBİRİNDEN İDDİALI PROGRAMLAR

TRT-Türk’te birbirinden iddialı programlar da yer alacak. Gazeteci-Yazar Nuray Mert Ortadoğu’nun nabzını TRT-Türk’te tutacak. Ünlü televizyoncu Ece Özbek Kahve Molası’nda iş dünyasının önde gelen isimleriyle kahve sıcaklığında sohbetler yapacak.

Stratejik ve uluslararası çalışmalar merkezi Türkiye programı şefi Bülent Ali Rıza da hafta içi hergün canlı yayınla stüdyo Washington programıyla TRT-Türk ekranlarında olacak. Ünlü modacı Ece Sükan, Dünya’da ve Türkiye’de tasarım alanındaki yenilikleri bi’dünya tasarım programıyla TRT-Türk ekranlarına taşıyacak.

Usta gazeteci Coşkun Aral keşif serüvenine TRT-Türk’te haberci iz peşinde programıyla devam edecek. Biri Türk, biri yabancı, iki gazeteci… Aynı olay iki farklı bakış açısıyla hafta içi hergün TRT-Türk ekranlarında olacak.
 
TRT-Türk Genel Yayın Yönetmeni Ümit Sezgin gazeteci Metehan Demir ve öğretim üyesi-köşe yazarı Nuran Yıldız ile konuşulacak çok şey var diyerek günü ve gündemi değerlendirecek.

TRT-Türk, Türkiye’nin dünyaya açılan yüzü olacak.


Editör: TE Bilisim