Başbakan Erdoğan, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin açılışı töreninde yaptığı konuşmada öğrencilere ilginç bir anısını anlattı. Erdoğan Merhum işadamı Üzeyir Garih’le ilgili bir anısını ve İstanbul’da belediye başkanıyken Musevi vatandaşlar üzerinde yaptığı bir gözlemi anlattı:

İKİ ŞEYİ BAŞARMAK LAZIM

“Muhasabe yeterli değildir.. Başarı paranın finansın yönetiminde.. Ve ben bunu toprağı bol olsun Üzeyir Garib’ten de dinlemiştim. Bir gün belediye başkanıyım ziyaretime gelmişti. Dedi ki ‘Biz çok mağdur kaldık. Şöyle oldu, böyle oldu.. Fakat dedelerimiz çalıştılar çalıştılar iki şeye karar verdiler. İki şeyi başarmamız lazım. 1- Bilgiyi iyi yöneteceğiz. İyi bilim adamları yetiştireceğiz. 2- Parayı iyi yöneteceğiz.’

OTURDUKLARI YERDEN PARA BASIYORLAR

Hakikaten bakıyorsunuz bilgide öyle. Yahudilerin, Musevilerin çok ciddi keşifleri ve icatları var. Bu icatları sebebiyle oturdukları yerden para basıyorlar. Telefonun geçmişinde ve ampulün geçmişinde bunu görüyorsunuz. Hala onun rantını almaya devam ediyorlar.

MÜLK SAHİBİ DEĞİL KİRACI OLURLAR

Çoğu mülk sahibi olmazlar en iyi yerlerde kiracı olurlar. Çünkü mülk sahibi olmak parayı bağlar. Ama kiracı olunca parayı işletmeyi sürdürür. Ama biz ne yapıyoruz? Elimizde ne varsa gömeriz bir yere.. Ticaret yapmalıyız.”
Editör: TE Bilisim