MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli konuşmasına Ermenistan ilişkilerini değerlendirerek başladı. Bahçeli, Ermenistan ile AK Parti hükümeti arasında yakın ilişki ve işbirliğinin başladığı bir süreçte Azerbaycan ile olan dostluğumuza gölge düşürecek hareketler gerçekleşmiştir. MHP'nin bu konuda görüşü nettir. Bu hassas konu milletimizin gündemine oturmuş ve hükümetin politikaları sorgulanmaya başlamıştır." dedi.

23 NİSAN VURGUSU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuşmasına TBMM'nin 89 yılıncı açılış kutlaması olan "23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı"na değinerek sürdürdü. Bahçeli, MHP çocuklarımızı millet varlığı içinde en dinamik en genç ve en hazır cevher olarak yorumlamıştır. Onların kültürlü ve inançlı bir nesil olarak yetiştirilmesini hedef almıştır.

SİYASİ DÜZEN ÇOCUKLARI ÇALIŞMAK ZORUNDA BIRAKIYOR

Ancak yapılan araştırmalar gösteriyor ki yaşları 16 olan çocukların iş gücünde kullanılıyor. Çocuklarını çalışmaya mecbur bırakan bir siyasi düzenin gelişmiş olduğunu söylemek doğru olur mu? Çocuklarımız için hedeflerimiz, aile ortamında korunmuş, sevgiyle yetişmiş, aktif düşünen, girişimci ve katılımcı, değer üreten, değer katan, toplumdaki yeri ve rolünü bilen, yüreklerinde güçlü bir medeniyet taşıyan fertler olarak yetişmelerini sağlamak olmalıdır.

KIBRIS TÜRK'Ü KİMLİKSİZLEŞTİRİLİYOR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yapılan seçimler demokrasi sınavı olmuştur. İlk sonuçlara göre seçim iktidar partisinin oy kaybıyla nitelendirilmiştir. Geçmişte kurnazca hazırlanan kampanyalarla vicdanları karartılan Kıbrıslı kardeşlerimiz, AB'ye üye olacaklarını düşünüyorlardır. AB Kıbrıs konusunda verdiği sözleri tutmadı.

Kimliksiz bir Kıbrıs Türk'ü oluşturulmaya çalışıldı. AK Parti yönetimine çözüme ulaşmak için, Kıbrıs'taki Türk varlığının görmemezlikten gelinemeyeceğini yüksek sesle vurgulamıştık. Rum kesiminin çözüme yanaşmayacağını da söylemiştik. MHP olarak bu durumun peşini bırakmayacağız.

AK Parti İŞSİZLERİ UMURSAMIYOR

29 Martta yapılan seçiminin propaganda çalışmaları döneminde vatandaşımızı perişan eden başlıca sorunun ise işsizlik olduğunu vurgulamıştık. Her şey yolunda mesajlarıyla herkesi aldatan Başbakan Erdoğan ekonomiyi krizin ortasına getirip, ortamı terketmiştir. Dünya ekonomik krizle başa çıkmaya çalışırken, Erdoğan'ın krizi yok farzetmesi krizi küçültmemiş büyümüştür. İşsiz sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon 59 bin kişi artmıştır. AK Parti hükümetinin saltanatı işsizleri umursamıyor. Başbakan bir zoru başardı. 6,5 yıllık iktidarında hiç bir şey yapmamıştır. Esnafımızın rafları boş kaldı, memurumuz maaşıyla en asgari ihtiyacını bile karşılayamayacak duruma geldi, emeklimizin durumu ise içler acısı bir halde.

ERDOĞAN'IN KABİLİYETİNİ GÖRECEĞİZ

Eski yöntemlerle yeni sorunları çözemenin ne kadar mümkün olduğunu göreceğimiz bir sürecin içinden geçmekteyiz. Başbakan Erdoğan'ın bu süreçte gerçek kabiliyeti ortaya çıkacaktır.

Editör: TE Bilisim