Başbakan Tayyip Erdoğan, 'kriz teğet geçecek' açıklamasının ardından yine tartışılacak bir tespitte daha bulundu.

KUSURA BAKMAYIN VATANDAŞTA PARA VAR

Erdoğan, "Kriz varsa, çare de var' kampanyasını destekliyoruz. 'Harcayacak para yok' diyenler yanılıyor. Kusura bakmayın arkadaşlar para var. 'Para yok' diye bir şey yok. Biz gelince en düşük memur maaşı 660 liraydı şimdi 1.200 liraya çıktı. Bu kampanya iyi neticeler verecek" dedi.

Alınan tedbirlerle işsizlik oranını yerinde tutup aşağı çekmeye başlayacaklarını belirten Erdoğan, işsizlik oranlarının gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde de yüksek seviyelerde olduğuna dikkat çekti.

IMF İLE GÖRÜŞÜYORUZ AMA...

IMF ile gelinen noktayı değerlendiren Erdoğan şunları söyledi: "IMF ile görüşmeleri şu anda da devam ettiriyoruz. Görüşmeler noktasında sıkıntı yok. İlk başladığımız andan itibaren IMF'ye karşı önerilemizi verdik, onlardan bize bazı yeni teklifler geldi. Biz tekrar bazı öneriler sunduk. Geçen Mayıs'tan bu yana yaklaşık 13-14 ay geçti, süreç devam ediyor. Biz ülkemizin menfaatini zedeleyecek anlaşmaya 'evet' diyemeyiz. Akşam belli mutabakata yaklaşıp, yarın başka önerilerle gelinince buna 'evet' diyemeyiz. Siyasi noktada bir içerik taşıyorsa ona hiç olumlu bakamayız. İşin siyasi neticeleri oluşuyorsa kararı biz veririz. Bunu kendilerine çok açık söyledik. Bu ay sonuna kadar bazı karşılıklı görüş alışverişlerini yeni ekonomi koordinasyonu yapacak, neticeyi göreceğiz. Henüz kesilip atılmış bir şey söz konusu değil, görüşmeler sürüyor.

Editör: Ferdi Türk

Editör: TE Bilisim