Başbakan Erdoğan, YTÜ'nün yeni akademik yılı açılışında konuştu. Erdoğan dün çok tartışılan sözlerine açıklık getirdi:

"Eleştirilsin ama hakaret olmasın. İfade özgürlüğünün gereğidir. Onun da bir sınırı vardır. Başkasının özgürlük alanına tecavüz etmeden.. Bundan hiçbir korkumuz, hiçbir çekincemiz yok.

CAM-ÇERÇEVE İNDİRENLERİ KASTETMEDİM

Dün IMF toplantılarının açılışında yaptığım konuşmada ‘dışardaki protestolara kulak vermeliyiz’ derken ben Taksim’deki ve İstiklal Caddesi’ndeki mağazaların bankaların camlarını çerçevelerini indirenleri kastetmiyorum. Ben dışardaki mağdurların mazlumların protestolarını kastediyorum.

ORADAKİ ESNAFIN GÜNAHI NE?

Protesto saldırı, cam-çerçeve indirmek değildir. Siz orada bir eylem yaparken yeni mağdurlar meydana getiriyorsunuz. Oradaki esnafın ne günahı var. Onun belki de o haftalık ya da bir aylık kazancına bedel. Bunu yapmaya hakkınız var mı? Ne hakkına yapıyorsunuz?

AL ELİNE MEGAFONU..

Eğer protesto edeceksen gel megafonu al eline istediğin gibi bağır çağır.. 14 ayrı nokta size tahsis edilmiş. 14 noktada pankartını aç.. Ne diyorsan orada hepsini söyle. Ama gelip de cam çerçeve indirme. Buna hakkın yok. Haklı ifade ettiğin düşüncelerini bununla ortadan kaldırırsın. Esnaf, tüccar orada ekmeğini kazanıyor.

O SÖZLERİM BUGÜN BASINDA YER ALMIŞ

Dün bunu ifade ettiğimde, bugün basında ciddi olarak yer almış. Ama onlar işi farklı yerde değerlendiriyor. Demir misketler kullanıyorlar. Bir vatandaşa isabet etse, onu orada komaya sokar. Bunun insani olduğunu söylemek haksızlıktır.."
Editör: TE Bilisim