Eğitimciler Birliği Sendikası Zeytinburnu Temsilciliği Bayan Kolları, İlçe Sosyal İşler Sekreteri  Meryem EREN ve bayan kolları sorumlusu Vildan ERDOĞAN’ın öncülüğünde  Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde tanışma amaçlı yemekli toplantı düzenledi. Düzenlenen programa İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Emrullah AYDIN, 1 No’lu Şube Basın-Yayın Sekreteri Ömer ÇAKMAK, Zeytinburnu İlçe Temsilcisi Ahmet ÇOŞKUN, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan SÜPÇİN, Kadir Halil UÇAR, Günay ÇINAR, Yahya HARMANDAR, Ümit GÜRAKIN, bayan üyeler ile Kazlıçeşme Abay İlköğretim Okulu Müdiresi Sevim AKBAY katıldı. Tanışma amaçlı yemekli geceye sendikaya üye bayanların yoğun katılım gösterdileri görüldü.

    Gecenin açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Zeytinburnu Sosyal İşler Sekreteri Meryem EREN, kadın kolları sorumlusu Vildan ERDOĞAN ile birlikte  ilçedeki hemen hemen tüm okulları dolaşarak bayan üyelere ulaşıldığını söyledi. Meryem EREN, konuşmasının devamında şunları söyledi: “ Çok şükür ki yaptığımız okul ziyaretleri bu gecede meyvesini verdi ve bayan üyelerimizin büyük çoğunluğunu burada bir araya getirme imkanına kavuştuk. Bundan dolayı çok mutluyuz. Bu organizasyonu gerçekleştirmedeki amacımız tanışmak, kaynaşmak ve bayanlar olarak sendikamızın faaliyetlerinde bayan katkısının da önemli olduğunu sizlere ifade etmekti. Bu katkıyı sağlayacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Zaten siz değerli hanımefendi kardeşlerimin yoğun katılımı da bunun en büyük ispatıdır. Teşriflrinizden dolayı hepinize çok teşekkür ederim.

Daha sonra söz alan Eğitim-Bir-Sen İlçe Temsilcisi Ahmet ÇOŞKUN, sendika olarak sadece eğitim camiasının özlük hakları ve sendika üye artışı için çalışmadıklarını; sosyal ve kültürel faaliyetler ile de üyelerini bir araya getirmenin gayreti içinde olduklarını, bunun en güzel örneklerinden bir tanesini de düzenlenen bu yemekli geceyle gösterdiklerini ifade etti. ÇOŞKUN, Eğitim-Bir-Sen olarak benzeri faaliyetlerinin devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Yemekli toplantıda söz alan Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Emrullah AYDIN, şu zaman kadar İstanbul’da bu kadar büyük çapta bir bayanlar toplantısının yapılmadığını dile getirdi ve bunun Zeytinburnu ve İstanbul 1 Nolu şube adına sevindirici olduğunu ifade ederken bununla yetinilmemesi gerektiğini de belirtti. Emrullah AYDIN, bayan üye sayısında artış göstermeleri gerektiğini, bunun için de bayan üyelere büyük görevler düştüğünü ve bu tanışma yemeğinin bunun için atılacak adımların başında geldiğini söyledi. Konuşmasının devamında hak arayışında bayanların “biz de varız” demeleri gerektiğini söyleyen AYDIN, eğitimciler olarak değerlerine sahip çıkan temiz bir neslin yetişmesinde Eğitim-Bir-Sen üyesi bayanlara büyük görevler düştüğünü ve her bir bayan üyemizin bu sorumluluğun bilincinde olduğuna şüphesinin olmadığını; bundan dolayı Eğitim-Bir-Sen ailesinin Türkiye için var olması ve büyümesi gerektiğini ifade etti. Emrullah AYDIN, programda emeği geçen İlçe yönetim kuruluna, İlçe Sosyal İşler Sekreteri Meryem EREN ile Kadın Kolları sorumlusu Vildan ERDOĞAN hanımefendilere teşekkürlerini sunarak sözlerine son verdi.

            Programın sonunda Zeytinburnu ilçesinde İmam Hatip Lisesi’nden emekli olan  Eğitim-Bir-Sen üyesi Adalet YILDIRIM’a emeklerinden dolayı  İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Emrullah AYDIN ve İlçe Temsilcisi Ahmet ÇOŞKUN tarafından plaket verildi. Plaketi alan emekli öğretmen Adalet YILDIRIM ise “Bana böyle bir anı yaşattığı için sendikama çok teşekkür ediyorum.” dedi.             

          Program, çekilen fotoğraflarla birlikte sona erdi.

Editör: TE Bilisim