Bu fuarlar da kurulan stantların görünüşleri ve ilgi çekici olma özellikleri de ürünün tanıtılmasında ve satılmasında çok önemli bir rol oynamaktadır. Stantların görünüşleri ve sunumun ilgi çekici olması sayesinde ürünleri daha hızlı bir şekilde müşteriler ile tanıştırabilirsiniz.

Birçok şekil ve malzemeyle hazırlanabilecek bu stantların birçok çeşitte ve farklı malzemeyle üretimi mevcuttur.

Çeşitliliği ve malzeme zenginliği olan bu stantlardan biri ise ahşap fuar standıdır.

Ahşap fuar standı ile ürünlerinizi sunmak istiyorsanız hedef fuar firması sayesinde iki çeşit stand yaptırabilirsiniz. İki çeşitten seçeceğiniz seçenekle birlikte stand fiyatları hakkında bilgi de alabilirsiniz. Bu iki çeşit ahşap stant ise Suntalam malzeme ile hazırlanan ve ham suntanın sonradan boyanması ile hazırlanan standlardır.

Suntalam Malzeme İle Hazırlanan Ahşap Stantlar

Bu tarz ahşap standı açıklamak için öncelikle suntalam malzemenin ne olduğunu açıklamak gerekmektedir. Suntalam malzeme, iki dış yüzeyinin desenli ve renkli olan melamin kaplı malzemeye denilmektedir. Bu malzemelerle yapılacak olan stantlar da boya kullanımı ihtiyacı bulunmamaktadır. Ayrıca daha hızlı kurulum özelliğine sahip olması ve temiz dış görünüm özelliği ile avantaj sağlamaktadır.

Ham Sunta ile Boya Kullanılarak Yapılan Stantlar

Bu tarz ahşap stantların yapılmasında kullanılan ham sunta, suntalam malzeme gibi olmadığı için renkli ve desenli değildir. Bu şekilde yapılacak olan suntanın hazırlanmasında ham suntanın üzerine hazırlanan alçı güzelce çekilmektedir, ardından alçının kurumasıyla birlikte istenilen renkte boya ile boyama işlemi yapılmaktadır. İstediğiniz şekilde firma ile hazırlayacağınız standı fuar alanında belirlenen yere kurulumuna geçebilirsiniz.

Ancak ham sunta ile hazırlanan bu stantların kurulum süreleri, suntalam malzeme ile yapılan ahşap stantlara göre daha çok zaman almaktadır. Çeşitli fuar standı firmaları ile görüşüp uygun ve isteğiniz çerçevede stantlara ulaşım imkânınız bulunmaktadır. Bu firmaların sizlere sunacağı üç boyutlu projelendirme sayesinde içinize sinen ve beğendiğiniz stantlara sahip olabilirsiniz. Standın rahat kurulumunu sağlayarak ürünlerinizi tanıtabilir, güzel ve rahat sunumlar yapabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim