Bu ihtiyacın karşılanması noktasında doğa dostu olan güneş enerjisi ise ön plana çıkıyor. Doğaya hiçbir zarar vermiyor olması nedeniyle benzerlerinden ayrılan bu enerji kaynağının yenilenebilir bir enerji kaynağı olduğunu göz ardı etmemek gerekir.

Güneş Enerjisi Çevre Dostudur!

Elbette bu enerji kaynağının en fazla ön plana çıkan özelliği tamamen çevre dostu olmasıdır. Fosil yakıtlara olan ihtiyacı azaltan bu enerji kaynağı bu yönü sayesinde zararlı emisyonların üretimini de ciddi düzeyde azaltıyor. Bu enerji kaynağı aracılığı ile üretilen enerji sera gazı yayılımı da yapmaz. Sadece çalışması için su kaynağına ihtiyaç duyar. Başka bir kaynak ihtiyacı olmadığından istenen her yere kurulumunun yapılması da mümkündür.

Kendi Elektriğini Üretme Fırsatı!

Bir çatı güneş enerji panelinin ortalama olarak yaklaşık 30 yıl kullanım ömrü bulunuyor. Bu sayede konutun elektrik enerjisi ihtiyacının % 40’ını karşılaması da mümkün olabiliyor. Dolayısıyla konutun enerji giderleri masrafının da % 40 gibi yüksek bir oranda düşmesi de mümkün hale geliyor. Dileyen herkesin kendi elektriğini üretme fırsatına sahip olmasını sağlayan güneş enerjisine geçiş yapmak için en önemli nedenlerden biri de budur. Konutların yanı sıra fabrikalar gibi elektriğin yoğun bir şekilde kullanıldığı alanlarda kendi elektriğin üretiliyor olması çok büyük bir önem taşıyor.

Güneşin Olduğu Her Yere Kurulabilir!

Güneş enerjisi sistemlerinin en avantajlı özelliklerinden biri de güneşin olduğu herhangi bir yere kurulumun yapılabiliyor olmasıdır. Bunun en güzel örneklerinden birini İngiltere’de görmek mümkündür. 2017 yılında İngiltere’de 45 dönümlük bir araziye güneş enerjisi sistemi kuruldu. 30 bin panelden oluşan bu enerji sistemi 2500 evin elektrik enerjisi ihtiyacını tek başına karşılayabiliyor.

Eğer güneş enerjisi sistemleri, bu sistemlerin kurulumu ya da maliyetleri gibi konularda daha fazla bilgi almak isterseniz yapmanız gereken sadece Enerjisa internet sitesine tıklamak olacak. Bu site üzerinden merak ettiğiniz soruların yanıtlarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Böylelikle söz konusu enerji sistemleriyle ilgili daha ayrıntılı ve güncel bilgilere de erişmiş olacaksınız.

Editör: TE Bilisim