Adalet Bakanlığı'na yönelik bombalı saldırıyla eş zamanlı olarak AK Parti Genel Merkezi'ne de lav silahıyla saldırı düzenlendi.

AK Parti Genel Merkezi'ne yönelik saldırıda lav silahı kullanıldı. Söğütözü Sitesi içinden yapıldığı iddia edilen saldırıda, Genel Merkezin 6 ve 7. katları hedef alındı.Saldırı sonucunda genel merkezin camları kırıldı, duvarları da hasar gördü. Söğütözü Sitesi'nin arkasında bulunan boş bir arazi emniyet şeridiyle çevrildi.

Giriş ve çıkışların yasaklandığı arazide arama gerçekleştiriliyor. İçişleri Bakanı Muammer Güler,saldırıda kullanılan silahın, 200 metre ilerideki arazide bulunduğunu beirtti. Aynı yerde çeşitli malzemeler ve çanta da ele geçirildi. Lav silahının bulunduğu yerde bir terör örgütüne ait olduğu öne sürülen bez parçaları bulundu. İçişleri Bakanı Güler'e saldırının DHKP-C tarafından yapıldığı iddiası soruldu.Bulunan bez parçalarını doğrulayan Güler, örgüt adı vermedi, kesinleştirmeden açıklamanın doğru olmayacağını kaydetti.

 Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığı'na 2 adet parça tesirli el bombası, AK Parti Genel Merkezi'ne de lav silahıyla saldırı düzenlendiğini söyledi.

Patlamadan sonra Başbakanlık korumaları, Ankara polis alarma geçti ve olay yerine bomba imha uzmanları geldi. Bölge güvenlik çemberine alınırken, olay yeri inceleme ekipleri çalışmaya başladı. Olayla ilgili bir kişinin eşkalinin belirlendiği iddialar arasında.



AYRINTILAR az sonra...

Editör: TE Bilisim