Sanat ve sporun öneminden bahseden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Teessürle belirtmem gerekir ki Türkiye'nin gücü ve kapasitesiyle kültür, sanat ve spor alanında bulunduğumuz yer uyumlu değildir. İrfandan yoksun bir kültür, sanat ve ahlaktan yoksun bir sporla hiçbir yere varamayız. Bu yaklaşımla bırakınız dünya çapında isimlere ve eserlere sahip olmayı, milletimizin asgari beklentilerini dahi karşılayamayız." açıklamasını yaptı.
 

ARDA TURAN'A GÖNDERME OLARAK YORUMLANDI


Bu açıklamalar ise geçtiğimiz günlerde Milli Takım uçağında gazeteci Bilal Meşe'ye saldıran ve daha sonra da bu olaylardan dolayı Milli Takımı bıraktığını açıklayan Arda Turan'a gönderme olarak yorumlandı.
 

OLAYIN GEÇMİŞİ


Arda Turan, Milli Takım'ın Makedonya maçı sonrası Üsküp-Trieste yolculuğu sırasında özel uçakta Milliyet Gazetesi yazarı Bilal Meşe'ye küfür etmiş ve saldırmıştı. Yaşanan bu olayın ardından basın toplantısı düzenleyerek milli takım kariyerini noktaladığını duyurmuştu. Arda Turan o toplantıda şu ifadelere yer vermişti:

"Pişman mıyım? Değilim. Kuş gibi hafif hissediyorum. Hocamız ve TFF Başkanı'yla birlikte konuşup Kosova maçında olmama kararı aldık. Ben iyi adam olmak, onurlu bir adam olmak için yaşadım. Hayatım boyunca yapılanları unutmadım. Hep insanlara söyledim, "İstiyorsanız kenara çekileyim" dedim."

Editör: TE Bilisim