Kevin Costner'ın "demokratik açılıma destek vermediği anlaşılınca AK Parti kurmaylarını sinirlendiren icraatin sorumlusu Edibe Sözen'i, Erdoğan da sildi.  İnternethaber'in günler öncesi yazdığı gibi Sözen, bugün açıklanan AK Parti'nin yeni MKYK'sında yok!

Her şey Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen'in "Hollywood yıldızı Kevin Costner demokratik açılımı destekliyor" diye bir yazılı açıklama yapmasıyla başladı. Açıklamadaki cümle tamı tamına şöyleydi: ''Costner, AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı ile temas kurarak, 'Türkiye'nin demokratikleşmesi ve insan haklarına verdiği değerin yeni bir ifadesi olan demokratik açılımı candan desteklediğini' söyledi.

AHMET HAKAN AĞIR YAZDI

Edibe Sözen'in son vukuatı hakkında Ahmet Hakan da yazdı. Hakan eskiden yakın arkadaşı olan Edibe Sözen'i ağır eleştirdi.

İŞTE HAKAN'IN YAZISI

İyi ki iletişim uzmanı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen Hanımefendi’nin kırdığı potlara şöyle bir bakalım:

BİR: Gençlerin ahlakını korumak adına bir yasa taslağı hazırladı, ortalık karıştı. Ortalığın yatışması için bir süre ABD’ye gitmek zorunda kaldı...

İKİ: Balıkçı köşelerindeki uzun kulaklardan aldığı dedikoduları Başbakan’ına yetiştirmesiyle ün yaptı...

ÜÇ: En son Kevin Costner’ın Kürt açılımına destek verdiğini müjdeleyerek küçük çapta da olsa açılımı baltaladı...

Edibe Hanım üniversitede gençlerimizi “kusursuz bir iletişim” için eğiten bir iletişim profesörüdür... Ya olmasaydı?

Ve tarih 23 Eylül'ü gösteriyordu.

O günden bu yana Kevin Costner manşetlerden inmedi. Kimi bu açıklamayı ciddiye alıp "Costner sen artistliğini yap" derken, kimi de Sözen'i eleştiriyordu. 'Siyasi bir partinin Genel Başkan Yardımcısı böylesine "hafif" bir konuda yazılı açıklama yapar mı?' diyordu.  

ÖNCE CAN ATAKLI YAZDI

Ortaya çıktı ki Edibe  Sözen baltayı taşa vurmuştu... Zira Kevin Costner'ın ne o açıklamadan haberi vardı, ne de Türkiye'deki "Kürt açılımı" tartışmasından. Olayı ilk patlatan da gazeteci Can Ataklı oldu...

OKTAY VURAL DEDEKTİF GİBİ ARAŞTIRDI

Ardından MHP'li Oktay Vural işin peşine düştü. Dün Costner'ın basın danışmanını arayıp gerçeği sordu.  Vural dün yaptığı basın toplantısında özetle Kostner'ın Türkiye'nin iç işleriyle ilgili konuşmaya kendini ehil hissetmediğini ve bu konuda hiçbir açıklama yapmadığını söyledi.

SÖZEN'İ KİM KANDIRDI?

Peki o zaman Edibe Sözen bu bilgiyi nereden almıştı? Sözen kendi açıkladı: Buradaki ajansından!... Yani Ahmet San ve Cüneyt Ortan!..

SÖZEN'İN İLK VUKUATI DEĞİL
Bu Sözen'in ilk vukuatı değil! Daha önce de "Gençleri Koruma Yasa Tasarısı"yla adından söz ettirmiş, Başbakandan fırça yediği kulislerde dolaşmıştı. Çünkü Sözen'in tasarısında her her okula bir ibadethane açılması gibi hassas bir konu madde olarak konulmuştu. Sözen daha sonra yasa tasarısını geri çekmişti.

Hemen ardından onlar da bir basın açıklaması yaptılar. Açıklama muğlak cümlelerle yazılmıştı ama yine de metinden Costner'ın hiçbir zaman böyle bir açıklama yapmadığı anlaşılıyordu.

GAZA GELMİŞ

Yani kısacası Ahmet San'la başka bir konuda telefonda konuşan Sözen gaza gelmiş, hemen kağıda kaleme sarılmış ve o açıklamayı yapmıştı...

VE BUGÜN...

Bunca hatanın ardından beklenen oldu ve İnternethaber'in de günler öncesi yazdığı gibi Edibe Sözen'e bugün yol gösterildi. Başbakan Erdoğan'ın kamuoyuna açıkladığı yeni MKYK'ya Edibe Sözen alınmadı

Editör: TE Bilisim