ÇOCUKLARIN KARAGÖZ İLE HACİVAT KEYFİ

Türk gösteri sanatları arasında önemli bir yeri olan Hacivat ile Karagöz, yüzlerce Küçükçekmeceli çocukla buluştu. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde oynanan oyunun sonunda ise Karagöz atölye çalışması yapıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi  

Yılların eskitemediği, büyük küçük herkesin beğeni ile izlediği, güldüren aynı zamanda da düşündüren diyaloglardan oluşan ‘Karagöz Plaj Bekçisi’ isimli oyun, Küçükçekmecelilerden yoğun ilgi gördü. Salonu dolduran yüzlerce çocuk Karagöz ve Hacivat’ın başından geçen maceraları büyük keyifle izlediler. Karagöz ile Hacivat’ın esprileri ile renk kattığı oyunun konusu ise şöyle;  Tarçın Bey Hacivat’tan plajını işletmesini ister. Hacivat Karagöz ile birlikte plajı işletmeye başlar. Plaja gelenler denize çöplerini atarlar. Çöplerin denizlere atılmaması gerektiğini plaja gelenlere eğlenceli ve komik bir şekilde anlatan Hacivat İle Karagöz oyunda temiz bir çevre mesajı verir.

KARAGÖZ İLE HACİVAT’IN PERDE ARKASI GÖSTERİLDİ

Oyunun sonunda Karagöz ve Hacivat ustaları çocuklara perde arkasında oyunun nasıl oynandığını göstermek amacıyla perdeyi ters çevirerek neler yapıldığını çocuklarla paylaştılar. Hacivat ve Karagöz’ün nasıl oynandığını canlı olarak izleyen çocuklar, Karagöz Tiyatro Ekibini ayakta alkışladı.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

ÇOCUKLAR ATÖLYEDE KENDİ KARAGÖZLERİNİ YAPTILAR

 

Oyunun çıkışında ise oyunun yazarı ve oynatıcısı Alpay Ekler, çocukların Hacivat ile Karagöz geleneğiyle buluşmasını sağlamak amacıyla pvc malzemeler ve çeşitli boya kalemleri kullanarak çocukların kendi Hacivat ve Karagöz’ünü yaptığı bir atölye çalışması düzenledi. Atölye çalışması sonucunda kendi Karagözlerini yapma heyecanını yaşayan çocuklar, aynı zamanda kendi oyunlarını oynatacak kuklalara da sahip olmanın mutluluğu içindeydiler.

Alpay Ekler, tarihi değerlerimizi yansıtan bu geleneği çocuklarla paylaşmaktan mutlu olduğunu söylerken, bu oyunun sergilenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

 

 

Editör: TE Bilisim