Vücutta oluşan cilt lekeleri yani cildin renk değiştirmesi durumu birçok kez kişilerin başına gelebilmektedir. Görünümü itibari ile hoş olmaması dışında genel olarak bir tehlike teşkil etmezler. Cilt lekelerinin oluşmasını etkileyen birden çok sebep bulunmaktadır. Bunlar ilerleyen yaş, çevre kirliliği, kontrolsüz şekilde güneş ışığına maruz kalmak ya da genetik sebepler olarak sıralanabilir. merkezlerinde tedavi edilebilir.

 Cilt Lekelerinin Çeşitleri

 İnsan vücudunun farklı bölgelerinde farklı şekillerde cilt lekeleri görmek mümkündür. Bu lekeler oluşum sebeplerine göre farklı görünümlere de sahip olmaktadırlar. Cilt lekelerinin çeşitleri yaş lekeleri, melazma, doğum lekeleri, gibi başlanarak daha uzun bir listeye uzatılabilir.

 Altın İğne Yöntemi

 Ciltteki farklı sebeplerle oluşmuş lekelerden kurtularak, cildinizin gençleşmesini sağlamak için tercih edilebilecek seçeneklerden biridir. Altın iğne yöntemi oldukça kolay ve pratik bir yöntemdir. Böyle olmasının sebeplerinden biri de cerrahi bir müdahale olmamasıdır. Kendi özel cihazı sayesinde derinin alt katmanlarına yüksek frekansa sahip enerji dalgaları göndermektedir. Bu dalgalar sayesinde lekeler, kırışıklıklar büyük oranda giderilmektedir. Tedavinin uygulanma seviyesi, etkisi kişinin yaşına, cilt yapısına ve lekelerin durumuna göre değişiklik göstermektedir.

 Dolgu Yöntemi İle Leke Tedavisi

 Vücudun herhangi bir bölgesinde zamanla çökmeler meydana gelebilir. Bu çökmeler hali hazırda zayıf olan ve ilerleyen yaşla birlikte daha çok kilo kaybeden kişilerde daha baskın halde görülmektedir. Çökmelerin oluştuğu bölgelerde ciltte lekeler ortaya çıkabilmektedir.

 Bu bölgelerde ortaya çıkan ince çizgiler şeklinde olan lekeler kimi durumlarda fazla belirgin hale gelip kişinin görünümünü direkt olarak etkileyebilmektedir. Bu gibi durumlarda lekeler çökmüş bölgelerde gerçekleştiği için ile çökmüş olan bölgelerin deformasyon seviyeleri azaltılır ve normale yaklaştırılır. Bu şekilde doldurulmuş bir bölgede zaten çökmenin yok olması sebebiyle görünümde düzelme ve daha estetik bir görünüm yakalanır.

 Ayrıca dolgunun etkisi ile gerilen bölgedeki lekeler de daha az görünür hale gelirler. Bu durumu açıklamak için lekelenmiş bir kumaştan örnek verilebilir. Üzerinde leke bulunan bir kumaşı gerdiğinizi düşünün. Kumaşı ne kadar gererseniz üzerinde bulunan lekenin görünürlük miktarı o kadar azalacaktır. Ciltte dolgu yöntemi de bu duruma benzetilebilir.

Editör: TE Bilisim