Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) tarafından kesintilerin kısa sürede sona ereceği açıklanmasına rağmen akşam saatlerinde yine sular kesildi.

Üç gün elini yüzünü yıkamaya su bulamayan Muğlalılar, akşamki iş dönüşünde de kötü bir sürprizle karşılaştı.

Muğla Belediyesi’nin turizm sezonunda suları kesmesini Su’lu şaka olarak değerlendiren Muğla Ak Parti İl Başkanı Kadem Mete yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı.

“Yaz aylarını yaşadığımız bu günlerde, belediyenin her gün Muğlalı vatandaşlarımıza yaptığı SU’LU şakalarla karşı karşıya kalıyoruz. Bir sabah uyanıyorsunuz sularınız kesik. Elinizi yıkamaya su bulamıyorsunuz. Arıza var deniliyor fakat bu arızalar her ne hikmetse bir türlü çözüme kavuşturulamıyor.

Hava sıcaklıkları çok yüksekmiş, yangın mevsimiymiş, düğününüz varmış, misafiriniz varmış… Maalesef ki belediye idarecilerimiz için bunlar çok da önemli şeyler değil. Onlar cep telefonunuza gönderdikleri bir kısa mesajla tüm bu sorumluluklardan kurtulmuş oluyorlar.

Sorunca diyorlar ki “Efendim vatandaşımıza haber verildi. Mesaj gönderildi. Biz haber istemiyor su istiyoruz. Evimizde, iş yerimizde, sokağımızda elimizi musluğa götürdüğümüzde musluklarımızda su görmek istiyoruz. Ellerinde kovalarla her gün cami avlularından su taşıyan vatandaşımız emin olunuz ki bu hizmet anlayışınızı not ediyor. Hesabını da muhakkak soracaktır.

Giderilemeyen ve vatandaş olarak tam da ne olduğunu anlamadığımız arızaların bir an önce giderilmesini ve Muğlalı hemşerilerimize yapılan bu SU’LU şakalardan bir an önce vazgeçilmesini istiyoruz. Taşıma suyla büyükşehir yönetmeye kalkan idarecilere de kalıcı çözümler bulmalarını tavsiye diyoruz. Su yaşam demektir. Su medeniyet demektir. Su sağlık demektir. Çözüm bekliyoruz.”

Editör: TE Bilisim