ÇUBUK’TA LİNÇ GİRİŞİMİ

Emine Gülizar EMECAN, daha sonra İçişleri Bakanı SOYLU’ya, 27 Haziranda ki “CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin” sözlerini hatırlatarak; “Çubuk İlçesi Akkuzulu köyünde düzenlenen cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU’na linç girişiminde bulunulduğunu ve bu sözlerle KILIÇDAROĞLU’nun hedef gösterildiğini iddia ederek Soruşturmayı başlatan Cumhuriyet savcısının 1,5 ay sonra, Çubuk ilçe jandarma komutanının ise 2 ay sonra görevinden alındığını belirtti.

EMECAN, daha sonra CHP İstanbul İl Başkanı Canan KAFTANCIOĞLU’nun koruma polislerinin görevden alınmasına da dikkat çekerek; “Kendisine ve ailesine karşı yapılan tehditler doğrultusunda, kendisinin talebi olmamasına rağmen, özel koruma statüsündeydi daha sonra gerekçesiz bir şekilde koruma polislerini görevden aldınız. Neden böyle bir uygulamaya gittiniz?” sorusunu yöneltti.

EMECAN, Bakan SOYLU’ya Giresun’da meydana gelen Rabia Naz olayıyla ilgili de sorular sordu. EMECAN, Rabia Naz olayının hala çözülemediğine dikkat çekerek; “Giresun’un Eynesil ilçesinde 2 Nisanda evinin önünde ölü bulunan Rabia Naz Vatan'ın, adli tıp raporunda bile trafik kazası sonrası ölüm yazmasına rağmen, polisler tarafından ölüm, intihar olarak kayda geçti.

Rabia Naz’ın babasının olayın örtbas edildiğine yönelik endişeleri var. Bu olayda açıklanmaya muhtaç bir çok durum olduğunu düşünüyorum” dedi.

EMECAN, daha sonra İçişleri Bakanı SOYLU’ ya; Giresun’un Alucra İlçesi’nin MHP’li Belediye Başkanı Suat Aybar'ın, AKP’li vekil ve eski Bakan Nurettin CANİKLİ hakkında “Hizmetlerimizi engelliyor” diye yapmış olduğu suç duyurusu için gönderdiğiniz müfettişin görevine vekil Nurettin CANİKLİ’nin müdahalesini hatırlatarak, Siz; “T.C.'nin Bakanı mısınız? yoksa birilerinin Bakanı mısınız?” sorusunu yönelterek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim