Çapa Bilim Koleji öğrencileri, Kurucu Maksut Konyar başkanlığında Anıtkabir’i ziyaret ettiler.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında gerçekleşen ziyaret, Çaba Bilim Kolejleri Kurucusu Maksut Konyar’ın Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakmaları ve saygı duruşu ile başladı. Konyar, söz konusu ziyareti 19 Mayıs tarihinde gerçekleştirmek istediklerini ancak yoğunluk nedeniyle kendilerine bugün için randevu söyledi. Ellerinde Türk bayraklarıyla Ata’larına koşan öğrencilere öğretmenleri ve kurumun diğer yetkilileri de eşlik etti. Anıtkabir Müzesi’ni de gezen öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlendi.

Çapa Bilim Kolejleri Kurucusu Maksut Konyar, daha sonra Şeref Defteri’ne ziyaretle ilgili duygularını yazdı. Şeref Defteri’ne “Aziz Atam” diye başlayan Konyar, şöyle devam etti:

“Çapa Bilim Koleji Ailesi olarak ülkemizin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda bulunmaktan son derece mutluyuz ve kıvanç duyuyoruz.
Türkiye’nin her köşesinde ve dünyada bize miras bıraktığınız ülkenin değerler silsilesinde “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek.” gayesiyle Çapa Bilim Kolejinin değerli öğrenci ve öğretmenleriyle eğitimde bilimi esas alarak göstermiş olduğunuz aydınlık yarınlara yürüyoruz.
Çapa Bilim Kolejleri, “Ulusumuzun eğitiminde kılavuzumuz Bilim ve Fen olacaktır.” sözünüzle yol gösterdiğiniz gibi ülke çocuklarını dogmatik ve ideolojik saplantılardan uzak tutarak yetiştiriyor. Aziz Atam, nitelikli eğitim kurumlarımızla ve “Geleceği şekillendiren sen ol” temasıyla yolunuzda yürümeyi şiar edindik. Gelecek olan nesillerimizi muasır medeniyetler üstü seviyesine kavuşturmak temel hedefimiz. Bunun için eğitim kurumlarımızda gece gündüz çalışacağız. Gençlere armağanınız olan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’mız kutlu olsun. Rahmet ve minnetle sizleri yad ediyoruz... Saygılarımızla.

Editör: TE Bilisim