İstanbul'da  Dış Hatlar Terminali'nde 2 ayrı  meydana geldi.nın ardından silah sesleri duyuldu, olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.Havalimanına tüm giriş ve çıkışlar kapatıldı.

                                                                     
VALİ ŞAHİN'DEN İLK AÇIKLAMA

Atatürk Havalimanı'nda, canlı bomba saldırısı ile ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Sayısını 3 olarak değerlendirdiğimiz canlı bomba saldırısında, ilk belirlemeler göre 36 kişi hayatını kaybetti,147  kişi de  yaralı olarak hastanelere intikal ettirilmiştir" dedi.

6'SI AĞIR 147 YARALI OLDUĞU BİLDİRİLDİ

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamada 6'sı ağır 147  yaralının olduğu bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen patlamada 6'sı ağır 147 kişi yaralandı. Yaralılar patlamanın ardından olay yerine sevk edilen 49 ambulans ve 5 UMKE ekibi aracılığı ile hastanelere taşındı.

Yaralılar tedavileri yapılmak üzere Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bölgedeki çeşitli hastanelere sevk edildi.

BEKİR BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte bir teröristin kaleşnikofla etrafı tarayıp sonra kendini patlattığını, ilk belirlemelere göre 10 civarında şehidin, 20 civarında yaralının olduğunu bildirdi.

Bozdağ, TBMM Genel Kurulu'nda yüksek yargıyla ilgili yasa tasarısının görüşmeleri sırasında, patlamayla ilgili kendisine ulaşan ilk bilgileri aktardı.

Olayın "terör saldırısı" olduğunu ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu:  

"Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte meydana gelen 
hakkında Genel Kurulu bilgilendirmek istiyorum. Öncelikle bu menfur terör saldırısını gerçekleştirenleri, gerçekleştirme talimatları verenleri nefretle lanetlediğimi ifade etmek isterim. İçişleri Bakanlığı'ndan aldığım bilgilere göre... Tabii bu bilgiler sıcak bilgiler. Gelişmeler takip ediliyor. Benim vereceğim bilgiler, ilk etapta ulaşan bilgilerdir. Bu bilgilerde de zaman içinde farklılaşmalar olabilecektir.

Bana verilen bilgeye göre, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte bir terörist önce kaleşle etrafı tarayıp sonra kendisini patlatmıştır. İlk belirlemelere göre yaklaşık 10 civarında şehidimiz var, 20 civarında da yaralı olduğu söylenmektedir. Ancak bunların hepsi ilk bilgiler. Daha olay sıcak olduğu için bunlar teyit edilebilir veya aksi de çıkabilir. Bu kayıtla bilgleri paylaştığımı ifade etmek isterim. Çünkü teyitli bilgiler değil. Ayrıca Havaalanı metro girişinde de bir patlama olduğuna dair haberler var."
Ancak ilerleyen ssatlerde  36 kişinin hayatını baybettiği 147 kişinin de ağır yaralı  olduğu ifade edildi.

BAŞBAKAN BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'den olayla ilgili bilgi bilgi aldı. Başbakan Yıldırım'ın, İçişleri Bakanı Ala'dan olayla ilgili olarak bir kriz masası oluşturulmasını istediği bildirildi.

ÖZEL HAREKAT VE BOMBA İMHA EKİBİ SEVK EDİLDİ

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamanın ardından, olay yerine özel harekat ve bomba imha ekibi sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Dış Hatlar Terminali'nde ölen ve yaralananların olduğu patlama sonrası, havalimanı girişlere kapatıldı.

Havalimanına, yalnızca polis ve sağlık ekipleri ile görevlilerin girişine izin veriliyor.

Sağlık ekipleri, havalimanındaki yaralıları hastaneye kaldırırken, olay yerine özel harekat ve bomba imha ekibi sevk edildi.

Polis helikopteri de havalimanı üzerinde uçuş yapıyor.

UÇUŞLAR DURDU

Gerçekleşen patlamanın ardından havalimanında uçuşlar durdu.
'nda gerçekleşen patlamaların ardından uçuşlar durduruldu.Araç ve yaya girişine de kapatılan havaalanında iç hatlar ya da dış hatlardan herhangi bir uçuş gerçekleştirilmiyor.Ayrıca gelen uçaklar da ya havada bekletiliyor ya da başka havalimanlarına yönlendiriliyor.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ İNCELEMELERDE BULUNDU

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişinde meydana gelen da 10 kişi hayatını kaybetti. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan Atatürk Havalimanı'nda incelemelerde bulundu.

Edinilen bilgilere göre, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte bir terörist, uzun namlulu silahlarla rastgele ateş açtıktan sonra kendini patlattı. Saldırıda 10 kişi hayatını kaybederken, yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi. Atatürk Havalimanı'na giriş ve çıkışlar ise kapatıldı.

Olay yerine gelen İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan Atatürk Havalimanı'nda incelemelerde bulunuyor.

GÖRGÜ TANIĞI O ANLARI ANLATTI

Havalimanındaki bir görgü tanığı, "Annemi uçağa bindirecektim. Bir anda patlama oldu. Otoparka indim. Herkes bir tarafa koşuştu. Özel harekatlar içeriye girdi. Yatırdılar bizi yere. Sonra bizi ayağa kaldırıp dışarıya çıkardılar. Çok şiddetli patlama oldu. Dışarıda oldu patlama. Sonra silah sesleri duyuldu. Ortalık kan revan içerisindeydi" dedi.

Öte yandan patlamanın ardından havalimanı içerisinde çok sayıda yolcu mahsur kaldı. Patlamanın ardından panik yaşan bazı vatandaşlar korunaklı bir yere sığındılar. Cep telefonu kameralarına yansıyan görüntülerde bir ailenin korku dolu gözlerle bekledikleri görüldü.(Sabah)

Editör: TE Bilisim