Camiye Atatürk Resmi olur mu ?

Amerika Birlleşik Devletleri’nin New Jersey Eleatinde Bulunan ve Diyanet işleri Başkanlığına bağlı Bergen Camisinde ilginç gelişmeler oluyor.

İstanbul Times Haber Merkezi /Özel Haber

Caminin idarecisi Tevfik Aşkın ‘ın Caimiye  Atatürk resmi asmasına karşı çıkan bir gurup Müslümanın bizim Mustafa Kemal  Paşa ile bir alıp veremediğimiz yok.  Ancak Camiler Allah’ın yer yüzünde ki evleridir. Buralara kelime-I şahadet getiren herkes gelip ibadetini yapıyor diyerek camiye Attaürk resmi asılmaması için çalışma yapıyorlar.

İş adamı Abdulvahap Çetiner gazetemize yazdığı e-mail de şunları söylüyor “

Camilerin Allah’in evleri (Allah’in evleri deyimi bana ait olmayıp ayet mealidir.) oldugu tartısmasız hakikati gün ısıgı gibi acık ve aleni iken, Atatürk’cü oldugunu iddia eden, kendini bilmez biri yada birilerinin kalkıp, ırkcı ve gayri islami bir ideolojinin gostergeleri olan böyle bir fiile tesebbüse cür’et etmesi akla ziyan bir hezeyanin ötesinde kabulu imkansız bir durum olup, derhal ve behemahal bu çirkinlik ve ayıbın düzeltilmesi acil ve vaciptir. (Böyle bir örnege dünyanın hic bir yerinde rastlanılmayacagi gibi Nazi faşistleri ve Stalin diktatoryası bile böylesine tehlikeli bir şeyi akıllarına getirmeye bile cür’et etmemişlerdi.) diyerek Tevfik Aşkın ve bir kısım arkadaşlarınca  New Jersey Eyalet’inin Cliffside Park Şehrinde bulunan Bergen Diyanet Camisi cemaati arasına nifak soktuğunu söyleyerek görevlendirlecek bir müfettişin yapılmak istenen yanlışı yerinde görmesi adına buraya gönderilmesini talep ediyor.

İstanbul Times Gazetesi olarak böyle önemli ve hasas bir konuda müslümanların arasına kapanması zor bir ayrılık sokacak sorunun çözümü için acil olarak DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI  YURT dışı biriminin olaya müdahale etmesi çözüğme katkı sunar düşüncesindeyiz.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim