Günlük yaşamın temposu ve yoğun çalışma koşulları, çalışan anne babaların çocuklarıyla kurdukları iletişim ve geçirdikleri vakitle ilgili ilginç sonuçları da ortaya koyuyor. Türkiye’nin en büyük izinli veri tabanına sahip online araştırma şirketi DORinsight’ın yaptığı, “Çalışan Anne Babaların Çocuklarıyla İletişimi Araştırması”nda katılımcılara “Çocuğunuzla hafta sonu aktivitesi yapıyor musunuz?” diye sorulduğunda katılımcıların yüzde 71’i “Çocuk parkında zaman geçiriyoruz” , yüzde 59’u “Evde beraber oyun oynayarak vakit geçiriyoruz”, yüzde 45’i “AVM’ye gidiyoruz” , yüzde 30’u “Evet, mutlaka sinema, tiyatro vb. etkinliklere gidiyoruz” yanıtını verdi.

Çocuklar büyükannelere emanet

Türkiye temsili; ABC1C2DE sosyo-ekonomik segmente mensup 300 kişinin katılım gösterdiği ankette, “Gün içerisinde çocuğunuza kim bakıyor?” sorusuna katılımcıların yüzde 52’si “Büyükanne/büyükbaba ilgileniyor” yanıtını verirken, yüzde 12’si “Bakıcısı ilgileniyor”, yüzde 36’sı ise “Kreşte/okulda kalıyor” şeklinde cevap verdi.

Çocuklarla beraber ne kadar vakit geçirildiğinin de ortaya konduğu ankette, katılımcıların yüzde 19’u günde 0-2 saat, yüzde 38’si 2-4 saat, yüzde 42’si ise 4 saatten fazla vakit geçirme imkanları olduklarını söylüyor.

Editör: TE Bilisim