Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) tarafından geçtiğimiz hafta 'Ökçe' koduyla düzenlenen operasyonda 32 kişi gözaltına alınmıştı. Polisin yaptığı çalışmalar sonucu tespit edilen çete üyelerinin iki ilde 'terör örgütü' kılıfı altında terör estirdiği ortaya çıktı.

Çete üyelerinin Diyarbakır'da iki kişiyi çevreye gözdağı vermek için öldürdüğü ve olayı gerçekleştiren çete üyelerinin İstanbul'a gittiği belirlendi. Diyarbakır ve İstanbul'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda 'Kasten adam öldürme, nitelikli yağma, uyuşturucu imali, gümrük kaçağı cep telefonu ticareti, ihaleye fesat karıştırma, sahtecilik' gibi birçok suçtan gözaltına alınan 32 kişiden 22'si çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Emniyetin daha önce yaptığı operasyonlarla toplamda tutuklanan 58 kişinin yaklaşık 2 yıldır kendisini terör örgütü PKK üyesi olarak tanıtarak çete kapsamında terör estirdiği belirlendi. Operasyon kapsamında Diyarbakır'da öldürülen iki kişinin katil zanlısı da yakalanarak Diyarbakır'a getirildi.

Polisteki sorguları biten çete üyeleri savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edildi. Mahkeme zanlıları 22 tanesini "haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahlı suç örgütü kurmak", "suç örgütünü yönetmek ve örgüte üye olmak" "cebir ve tehdit uygulanarak suç işlemek; örgüt faaliyetleri kapsamında kasten öldürme, tasarlayarak öldürme, azmettirme; uyuşturucu madde imâl ve ticareti yapmak ve nakletmek, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma (adam kaldırma), mal varlığına el koyma, nitelikli yağma, ateşli, silahla yaralama, genel güvenliği tehlikeye sokmak, ihaleye fesat karıştırma, tefecilik, resmi belgede sahtecilik, başkasına ait kimlik bilgilerini kullanma, suçu bildirmeme, gümrük kaçağı cep telefonu ticareti yapmak" suçlarından tutuklayarak cezaevine gönderdi. 10 kişiyi de serbest bıraktı. Diyarbakır polisi aynı çeteye geçen yıl da operasyon düzenlemiş ve 58 kişi gözaltına almıştı. Çetenin ikametlerinde 4 adet silah, 1 adet kuru sıkı tabanca, 50 adet ses gaz fişeği, 10 adet şarjör, 104 adet dolu fişek, 9 adet orijinal 4 adet fotokopi, toplam 13 adet tapu, 2 kilogram toz esrar, 2 kilogram kubar esrar ele geçirilmişti. 
Editör: TE Bilisim