Geçtiğimiz mart ayında “Doğaya Destek Sizden, Buz Pateni Biletiniz Bizden” sloganı ile başlatılan Geri Dönüşüm Projesi’nde ikinci adım Özgürlük Parkı'na kurulan buz pistiyle atıldı. 4 ay bolunca açık kalacak buz pistinde kayak keyfi yaşamak isteyen Zeytinburnuluların yapacağı tek şey geri dönüşebilir bir madde getirmek… Getirdikleri geri dönüşebilir maddelerle birçok çocuğun keyifli anlar yaşamasına bazı gençleri de bir hedef altında birleştiren projenin ikinci etabı Özgürlük Parkı'nda düzenlenen törenle başladı. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın ev sahipliği yaptığı törene; Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Bahattin Ünver, Meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Icepark Genel Müdürü Yusuf Kara’nın yaptığı kısa açılış konuşmasının ardından Zeytinburnululara hitap eden eden AK Parti Zeytinburnu Başkanı Bahattin Ünver, gerçekleştirdiği hizmetten dolayı Başkan Aydın ve ekibine müteşekkir olduklarını söyledi.
Geçen yıl çöpten 750 bin lira kazandıklarını belirten Başkan Aydın ise “Sınırlı olan dikkatli tabii kaynakları dikkatli kullanmak zorundayız. Tüketimde ortaya çıkan maddelerin dönüştürülerek ekonomiye kazandırılmalı ki tabiat daha az tahrip olsun. Bu bağlamda birçok proje geliştirdik, bunların içinden en önemlisi de bu görmüş olduğunuz bu projedir” dedi.
Proje kapsamında birçok vatandaşın getirdikleri geri dönüşebilir maddelerle buz pisti keyfinden yararlandığını ifade eden Başkan Aydın, “Bunun yanında çalışmayan, okumayan gençlerimiz hedefi olan bireyler haline dönüştü. İleride Türkiye’nin buz hokeyi şampiyonu olacak gençleri görüyorsunuz. Onların bu projeden önce böyle hedefleri yoktu hatta hiç bir hedefleri yoktu. Ama bugün Türkiye’nin en iddialı gençleri oldular. Onlara bu yolda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
5-6 yaş grubu çocukların yaptığı gösterinin ardından buz pistinde sahne alan 3 yaşındaki Selin Akbulut’un şovu herkesi hayran bıraktı. Büyüklerinden büyük alkış alan küçük yetenek basının da ilgi odağı oldu. Tören, hedefsiz bir bireyken proje sayesinde kurulan buz hokeyi takımında başarılı işlere imza atmayı hedefleyen bireyler haline gelen gençlerin gerçekleştirdikleri gösteri maçı ile sona erdi.
Editör: TE Bilisim