Dün İstanbul'da ele geçirilen 10 bin 500 karton sigara kaçakçılığıyla ilgili olarak Albay Çetin Çevik, iki kişiyle birlikte mahkeme tarafından tutuklandı. Tutuklama kararını duyan Albay, adliyede bayıldı.

Kanal D Haber, işte tüm bu gelişmeleri tetikleyen ve polisin Albay Çevik’i suç üstü görüntülediği fotoğraflara ulaştı. Görüntülerde Muvazzaf Albay tıra binerken görülüyor. O tır kaçak sigara yüklü. Ve iddialara göre albay Çetin Çevik kaçak sigaradan haberdar. Herşey bir ihbarla başladı. İstanbul Polisi'ne gelen ihbar, Irak'tan yüklü miktarda esrar getirileceği yönündeydi. Polis, teknik takibe başladı, uyuşturucuyu teslim alacak kişileri dinlemeye aldı.

Dinlemeye takılan konuşmalarda belirtilen tır, Habur sınır kapısından giriş yaptı. İşte tam bu sırada da, takipteki polisleri çok şaşırtan bir gelişme yaşandı. Tır Mardin'e ulaştığında İstanbul'da, Harp Akademileri'nde görevli bir Albay tır'a bindi.

Yollarda askeri kontrol noktaları vardı. Tır, içindeki Albay sayesinde yoldaki kontrol noktalarını kolaylıkla geçti. Şanlıurfa'ya kadar geldi. Albay Çetin Çevik burada Tır'ı terk etti; uçakla İstanbul'a döndü. Çünkü tırın içinde rahat edememişti. Bir kaç gün sonra, Tır da İstanbul'a geldi.

Tüm bu yolculuğu polis kamerası takip altında tutuyordu. Tır Fatih Sultan Mehmet köprüsünü geçip kenara yanaştı. Albay Çetin Çevik oradaydı. Tırı bekliyordu. Elindeki çantası ile Levent ayrımında tekrar tıra bindi. Hemen koltuğa oturdu. Albay Çetin Çevik Şırnak'tan İstanbul'a tüm yol boyunca tırda gelmiş gibi davranıyordu. Tır köprüyü geçti. Küçükçekmece'de bir depoya çekildi. Boşaltılma vakti gelmişti. Bu yüzden polis daha fazla beklemedi. Baskın düzenlendi. Albay, tır şoförü ve malın sahibi olduğu ileri sürülen bir kişi gözaltına alındı. Ardından da depoya baskın düzenlendi. Ama o baskın, polisi iyice şaşırttı. Çünkü günlerdir takip ettikleri tır, uyuşturucu değil, kaçak sigara yüklüydü. Tır'da tam 10 bin 500 karton sigara vardı.

Bu gelişme üzerine, narkotik şube, soruşturmayı Mali Şube'ye devretti. Albay Merkez komutanlığında, iki sivil de mali şubede sorguya alındı. Sorguları tamamlanan zanlılar, bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. Albay Çetin Çevik, adliyeye kameralardan gizlenerek alındı. Zanlılar savcılık sorgularının ardından tutklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi ve tutuklandı. Kararı duyan Albay Çevik, mahkemede bayıldı. Albay ve diğerleri, cezaevine gönderildi.

Editör: TE Bilisim