Birinin boyu 97 diğerinin boyu 120 santim olan Özeker çiftinin kocaman bir aşk hikayesi var. Dokuz ay önce evlenen ve birbirlerini deli gibi seven çiftin tek derdi, kimseye muhtaç olmamak için çalışabilecekleri bir iş bulabilmek.

97 santim boyundaki Ayça Özeker (20) ile eşi 120 santim boyundaki Mesut Özeker (32)’in aşk hikayesi bir yıl önce internette başladı. İnternette tanışan çift, evlenmeye karar verdi. Ancak kızın ailesi, bu izdivaca karşı çıktı. İzmir'den atlayıp İstanbul'a gelen Mesut, sevdiği kızı kaçırdı. Daha sonra Ayça’nın ailesini evlenmeye ikna etti. Dokuz ay önce yuva kuran çift, tam mutluluğa erişirken Mesut çalıştığı işten ayrılmak zorunda kaldı. Çift daha sonra Mesut’un çalıştığı Seferihisar’da kiralar pahalı olduğu ve iş imkanları az olduğu için Bornova Yunus Emre Mahallesi’nde üç katlı bir binanın bodrum katına taşındı.

BİR APARTMANIN BODRUM KATINDA YAŞIYORUZ

Özeker çifti, burada çok sayıda iş başvurusu yapmalarına rağmen çiftin her ikisi de bir işe yerleşemedi. Boyları yüzünden iş kapılarının kendilerine kapandığını söyleyen çiçeği burnunda gelin Ayça Özeker; şöyle konuştu: "İzmir Bornova'da bir apartmanın bodrum katında yaşıyoruz. Ben aynı zamanda kalp hastasıyım. Göğüs kafesim küçük geldiği için iç organlarım sıkışıyor. Bu da kalbime vuruyor. Bir ayağım hastanede. Boyumuzun kısa olduğuna bakmayın. Bizim yapabileceğimiz çok iş var. Mesela, çok güzel bilgisayar kullanabiliyorum. Başvurduğumuz yerlerden ret cevabı alıyoruz.

TEK İSTEĞİMİZ KİMSEYE MUHTAÇ OLMAYACAĞIMIZ BİR İŞ

Çünkü bizi hiç denemeden yetersiz görüyorlar. Boyumuz yüzünden bizi çalıştırmak istemiyorlar. Birbirimizi çok seviyoruz. Tek isteğimiz kimseye muhtaç olmayacak bir iş. Çok şey istemiyoruz. Tek derdimiz mutlu olmaktır.”

EŞİ İÇİN ÖVGÜLER YAĞDIRDI

Eşi için övgüler yağdıran damat Mesut Özeker de, evlenme sürecini şöyle anlattı: "Eşim, evinin tek evladıydı. Akraba evliliği yüzünden engelli doğmuş. Onunla internette tanıştık. Birbirimizi sevdik. Ailesinin elini öpmek, şöz, nişan, düğün yapmak isterdim ancak 'bu iş olmaz' dediler. Ben de çaresiz kaçırdım. Eşim normalde insanlara karşı çok güvensiz ve korkak, fakat benimle gelirken hiç tereddüt etmedi.

AİLELERİMİZİN DESTEĞİYLE AYAKATA DURUYORUZ

Annesi nasıl olsa evlenemez diye iş güç yaptırmamış ama Ayça, evine sahip çıkıyor. Benim işten ayrılmam, gidişatı değiştirdi. Şimdi ailelerimizin desteğiyle ayakta kalıyoruz. Yetkililerden, işverenlerden bir iş istiyoruz."

Daha önce elektrik elektronik işlerle uğraşan ve aynı zamanda lise mezunu olan Mesut Özeker, kendisine uygun her işte çalışabileceğini belirtti. 
Editör: TE Bilisim