Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi. Çağırıcı, Gülümse İstanbul Platformu tarafından düzenlenen “Girişimcilikte Fark Yaratanlar Konferansı” kapsamında Boğaziçi Üniversitesi’ne konferans verdi. Doç. Dr. Deniz Gökçe’nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi.
İstanbul Times Haber Merkezi

ÖZGÜN PROJELERİ ANLATTI
Başkan Çağırıcı, belediye olarak fark oluşturan projelerini anlattı. Türkiye’de bir ilk olan Engelliler Sarayı, Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi ve Nostalji Bahçeleri projeleri öğrencilerin en çok dikkatini çeken çalışmalar oldu.

Türkiye’de engellilere yönelik, en kapsamlı çalışmaları yürüten belediyelerin başında geldiklerini ifade eden Çağırıcı, “9 yıl önce engellilerin tedavisine yönelik Engelliler Rehabilitasyon Merkezimizi hizmete açmıştık.

Şimdi de engellilerimizin meslek edinmelerine yönelik Engelliler Sarayımızı inşa ettik ve Engelliler Akademisi Projemizi uygulamaya başladık. Burada engelli hemşehrilerimiz meslek ediniyor” dedi.
Bağcılar Belediyesi olarak engellilerin, özellikle filmlerde, maalesef ya dilenci ya da mafya mensubu olarak gösterildiği bir dönemde engellilere yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade eden Çağırıcı, “Geçtiğimiz günlerde engelli bir sporcumuz, Dubai’de yapılan IWAS Dünya Oyunları’nda Londra Olimpiyatlarına katılma hakkını elde etti” diye konuştu.
Nostalji Bahçeleri projesine de değinen Çağırıcı, Üzüm Bağı ile başlayan çalışmanın Kiraz, Kayısı ve Kestane bahçeleri ile devam ettiğini söyledi. Farklı meyve bahçeleri ile projeyi devam ettireceklerini belirten Çağırıcı, Deniz Gökçe ile birlikte öğrencileri Kayısı Bahçesi’nde çiçekler altında piknik yapmaya davet etti. (İTHA)
Editör: TE Bilisim