Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ile bir araya gelen TOFD Başkanı Ramazan Baş ve Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya, bugüne kadar 81 ilde ihtiyaç sahiplerine 7.500’ün üzerinde akülü tekerlekli sandalye temin ettiklerini ve sayıyı artırmak için yeni organizasyonlarının devam edceğini söylediler.

 

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu bu projede paydaş olarak yer almaktan büyük memnuniyet duydukları ve bedensel engellilere akülü tekerlekli sandalye almak için gerçekleştirilecek koşunun 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda, 14 Mayıs-Pazar günü 10.00-12.00 saatleri arasında Ataköy Parkuru’nda yapılacağını söyledi.

 

Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu koşunun amacını şu şekilde açıkladı: “Ortopedik engelli bireylerin özgürce hareket edebilmeleri için akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyaçları var. “Birinci olmak için değil, bilinçli olmak için koş!” parolasıyla koşuya katılarak yardımseverler; yarıştan önce aile, arkadaş ve diğer sosyal çevreye bir e-mail atabilir ve destek için bağış talebinde bulunabilirler. Bu yolla TOFD’ye 1.716 akülü tekerlekli sandalye kazandırıldı. Bakırköy’de ilk kez gerçekleştirilecek bu proje ile yurdumuzun pek çok köşesindeki engellileri özgürlüklerine kavuşturabileceğiz.”

 

RUNOFDBAKIRKÖY’ün ön lansmanı da 15 Mart 2017-Çarşamba günü saat 17.00’de Bakırköy Belediyesi Tarık Akan Konferans Salonu’nda muhtarlar, spor kulüpleri, Milli Eğitime bağlı okullar, Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne bağlı kulüpler, STK’lar, iş adamları ve gönüllü Bakırköylülerin katılımıyla gerçekleşecek.

Editör: TE Bilisim