Birikimevim’infaizsiz ev alma yöntemleriincelendiğinde üç ana başlık olarak ayrıldığı, üç seçeneğinde müşterilerin birikimlerine ve kazançlarına göre ev alınırken peşinat, taksitler veya ara ödemeler var ise bu noktalarda alıcıya bir takım kolaylıklar sağladığı görülmekte.

Birikimevim müşterilerine sağladığı avantajlar ile de farklılık yaratmakta kredi masrafları, faiz, ara ödemelerde zorunluluk, kira yardımı gibi ek maliyetler müşterilerine yüklememekte.

Sisteme dahil olunduğu takdirde Türkiye’nin istenilen bir bölgesinde seçip beğenilen evin alınmasını sağlamakta, sunduğu ödeme sistemleri ile her bütçeye hitap edebilmektedir. Söz konusu yöntemler ile ev sahibi olanlar bu sayede evlerini taksit ile ev alma yöntemlerinin tamamından daha ucuza mal edebilmekteler.

Taksitler müşterilerin aylık kazançlarına göre şekil alabilmekte bununla beraber gelirinde artış olan kişiler borçlarını erken de bitirebilmekteler.

Birikimevim’in ödeme seçenekleri olarak sunduğu kolaylıklar ise; sabit sistem uygulaması, erken teslimatlı sistem ve serbest sistem olarak üç farklı başlık altında değerlendirilmektedir.

Sabit Sistem Uygulaması

Sisteme dahil olmak isteyenler hangi evi almak istediklerine karar verdikten sonra ne kadar finansman desteğine bütçeleri çerçevesinde karar vermekteler. Rakamlar tamamen katılımcıya bağlıdır. Diledikleri miktarlar ile sisteme giriş sağlayabilmekteler.

Peşinat zorunluluğu bulunmayan yöntemde müşteriler bütçeleri doğrultusunda taksit miktarını belirlerler. Proje bedeli belirlendikten sonra hakların korunması adına sözleşme imzalanır ve ardından noter huzurunda gerçekleşen kura ile evleri teslim alacakları tarih belirlenir.

Kura çekiminde belirlenen teslim tarihine gelindiğinde ise ev sahiplerine teslim edilmektedir.

Erken Teslimatlı Sistem

Tüm yasal süreçler tıpkı sabit sistem uygulamasında olduğu gibi işletilmektedir. Sözleşme yapılması, noter huzurunda çekiliş yapılması ve benzeri gibi yöntemin farklılığı ev teslimatı gerçekleştikten sonra taksitler her yıl belirli bir oran çerçevesinde artış göstermektedir. Bu durumda toplam maliyette herhangi bir değişiklik olmadan borcun kısa süre içerisinde kapanma fırsatı sunulmaktadır.

Serbest Sistem

Tüm yasal süreçler yine aynı şekilde diğer sistemlerde olduğu şekilde işletilmektedir. Sözleşme yapılması, noter huzurunda çekiliş yapılması ve benzeri gibi yöntemi diğer iki seçenekten ayıran özellikleri ise; sisteme dahil olunduktan sonra ilerleyen süreçte müşteriler ara ödeme yapmak istedikleri takdirde evlerine çok daha erken zamanda kavuşabilmekteler ve borçlarının süresi bu durumda kısalabilmektedir.

Diğer avantajı ise aylık taksitler sabit olarak ödenebileceği gibi müşteriler isterler ise teslimattan sonra taksit miktarlarını arttırabilirler ve borçların daha kısa süreler içerisinde ödenip bitmesi sağlanmaktadır.

Editör: TE Bilisim