Adana'da bir kadının pazar yerindeki esnafa, "Patates almaya gideceğim" diyerek bıraktığı bebeğin çantasında, "Gayrimeşru olarak dünyaya getirdiğim bebeğe ben bakamıyorum, devlet benden daha iyi bakar" notu olduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre olay, dün merkez Yüreğir ilçesine bağlı Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki bir pazarda meydana geldi. İddiaya göre, pazara gelen bir kadın pusetteki 4 aylık erkek bebeğini pazarcı esnafa getirip, "Patates alıp geleceğim, o zamana kadar bebek burada kalabilir mi?" diye sorduktan sonra, esnafın "Tamam olur" cevabının ardından oradan ayrıldı ve bir daha dönmedi.

Uzun süre anneyi bekleyen esnaf, anne bir türlü gelmeyince 155'i arayarak, polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, bebeğin pusetinin içini kontrol ettiğinde, "Gayrimeşru olarak dünyaya getirdiğim bebeğime ben bakamıyorum, devlet benden daha iyi bakar. Onu çok seviyorum ama bırakmaya mecburum. İleride bakabilecek duruma gelirsem bebeğimi alırım" diye not bıraktığı görüldü.

Olay yerine gelen ekipler bunun üzerine, çocuk şube müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Onlar da pazara gelip bebeği alarak, önce Adli Tıp Birimi'ne götürüp sağlık kontrolünden geçirdi. Daha sonra çocuk hastanesine götürülen bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilince, bir kadın polis eşliğinde bebek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri'ne teslim edildi. Kadın polis, kendi çocuğu gibi sevdiği bebeğe "Umut" adını verdiklerini söyledi. Kısa sürede hareketleriyle polislerin sempatisini kazanan bebeğin annesini bulmak için de çalışma başlatıldı. 
Editör: TE Bilisim