Terör örgütü PKK tarafından Bingöl'de askeri konvoya yönelik gerçekleştirilen saldırıyla ilgili askeri savcılığın başlattığı soruşturma takipsizlikle sonuçlandı. Dosya Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Bingöl-Muş karayolunda askeri konvoya düzenlenen saldırıda 10 asker şehit olmuş, 63 asker de yaralanmıştı.

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in Milli Savunma Bakanlığı'nın terör örgütü PKK'nın Bingöl'de askeri konvoya saldırısını soruşturmasıyla ilgili soru önergesine cevap geldi.

GÖREVSİZLİK KARARININ VERİLDİĞİ SÖYLENDİ

Milli Savunma Bakanlığı, verdiği cevabında "Elazığ 8'inci Kolordu Komutanlığı Kabul Toplama Merkezinden Bingöl-Muş-Tatvan istikametine sevk edilen askeri personeli taşıyan konvoya, Bingöl Muş karayolu üzerinde bulunan Kardeşler Köyü mevkiinde Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca 18 Eylül 2012 günü yapılan saldırı olayına ilişkin soruşturmada, 8'inci Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığınca 14 Kasım 2012 tarih ve 2012/781 esas ve 2012/111 karar sayılı görevsizlik kararı verildiği ve dosyanın Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiği tespit edilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

BAKANLIK NE İŞ YAPIYOR?


CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek ise "Bingöl'deki askeri konvoya saldırı ile ilgili bir gazetenin iddialarını bakana sorduğumda bakan bana konu hakkında dava açıldığını söylüyor. Milli Savunma Bakanlığı'nın kendi iç denetim birimi yok mu? Bakanlık ne iş yapıyor? Her bakanlığın kendi idari soruşturmalarını yapmak için bir denetim, teftiş birimi olur ve kurum için ihmali olanlar, görev zararı yaratan vb. durumlar araştırılarak bir rapor oluşturulur. Gerekirse adli soruşturma için savcılığa bu rapor iletilir. Bakanlığın askeri personel taşıyan konvoya terör örgütünce saldırılması olayını soruşturma gereği görmemektedir. Bakanlığın devreye girmesi, soruşturma açılması için kaç askerimizin daha şehit olması gerekiyordu?" değerlendirmesinde bulundu. 
Editör: TE Bilisim