Bilgi Evi üyeleri "kültürümüz, inancımız ve insanî değerlerimizi koruma ve yaşatma" bilinci çerçevesinde büyüklerimizi unutmayıp her zaman hatırlama gayesiyle Zeytinburnu'nda bulunan Semiha Şâkir Huzurevi sakinlerine misafir oldu.

İstanbul Times Haber Merkezi

Yaşlılarımıza verilecek en güzel hediyenin bir gül olacağını düşünen Bilgi Evi üyelerini, gülleriyle karşılarında gören huzurevi sakinlerinin mutluluğu görülmeye değerdi. Üyeler, sıcak bir tebessüm ve güler yüzleriyle kendilerini karşılayan yaşlı insanları tek tek ziyaret ederken hem güllerini takdim ettiler hem de hatırlarını sordular.

Dinlenme salonunda koyu bir muhabbet ortamı oluşturan üyeler, hayat tecrübesi ile donanmış yaşlı delikanlı ve hanımefendilerden eğitimin ve öğretimin önemi, kendi ayakları üzerinde durarak hayata daha sıkı sarılmanın gerekliliği gibi birçok konuda sohbet etme imkânı buldular. Bunun yanı sıra geçmişten günümüze birçok anılarını da Bilgi Evi üyeleriyle paylaştılar.

Söz konusu ziyarete rehberlik eden Recep Bey, Huzurevi sakinleriyle resim, müzik, el sanatları, yemek yapımı gibi birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini belirti. El sanatları atölyesini gezen üyeler, yapılan çalışmaları daha yakından görme ve pratik etme şansına sahip oldu. Yapılan el sanatları ürünlerinin sergileneceğini belirten rehber Recep Bey, Bilgi Evi üyelerini sergi açılışına davet etti. Üyeler, daha sonra Huzurevi Müdürü Tuncer Yıldız’ı ziyaret etti.


Editör: TE Bilisim