Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış Belediyesi ve Beylikdüzü Kayak İhtisas Spor Kulübü’nün daveti üzerine, dünyanın en özel yerlerinden olan Kars’ın Sarıkamış ilçesine bir ziyaret gerçekleştirdi. 2 gün süren ziyarete ayrıca İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi’nin bazı üyeleriyle, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Av. İbrahim Bülbüllü, MHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ali Aydın, belediye başkan yardımcıları, Beylikdüzü ve Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürleri Ahmet Hacıoğlu ve Hüseyin Avni Sandıkçı, Beylikdüzü Kayak İhtisas Spor Kulübü Başkanı Metin Karayazı, kulüp yöneticileri ile ilçedeki 3 okuldan müdür ve bazı öğrenciler katıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Kaynaşmayı temin edecek

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ve Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen program, Kars Valisi Ahmet Kara’yı ziyaretle başladı. Ziyareti değerlendiren Başkan Uzun, birlik ve beraberlik açısından bu tür ziyaretlerin önemli olduğunu söyledi. Sarıkamış Kaymakamlığı ve Sarıkamış Belediyesi’nin üst düzey misafirperverliği için teşekkür eden Başkan Yusuf Uzun, kurulan ‘Gönül Köprüsü’nün çok anlamlı olduğunu ve bu vesileyle Beylikdüzü ve Sarıkamış halkının sık sık bir araya geleceğini söyledi.

Sarıkamış Belediye Başkanı Özbilen de, bu dostluk projesinin eğitim, kültür ve turizm alanında geliştirilmesinin şehitler diyarı turizm cenneti olan Sarıkamış’a büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

4 okul, kardeş oldu

İstanbul’da düzenlenen EMİTT Fuarı’nda, Beylikdüzü Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Sarıkamış’la gönül köprüsünün temellerini attıklarını ifade eden Başkan Uzun, “İlçemizden Pınarkule İlköğretim Okulu ile Sarıkamış İsmetpaşa İlköğretim Okulu ve Büyükçekmece Sadık Ahmet İlköğretim Okulu ile Yukarı Sarıkamış İlköğretim Okulu artık ‘Kardeş Okul’ olarak ilan edildi. İmzalanan protokol gereği özellikle yaz aylarında karşılıklı ziyaretler gerçekleştirilecek. Bu okullarımızın diyalogları uzun yıllar sürecek ve her zaman gidiş gelişler olacak” dedi.  Türkiye’nin en nadide yerlerinden biri olarak sayılan Sarıkamış’ı ziyaretten son derece mutlu olduklarını ifade eden Başkan Uzun, bu tür ziyaretlerin artarak devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Sarıkamış Şehitliği’nin de ziyaret edildiği programda, ilçedeki tarihi ve kültürel yerler de unutulmadı. Sarıkamış Kayak Merkezi’nde hocalar eşliğinde kayak yapan misafirler, ziyaretten oldukça keyif aldıklarını söylediler. Birbirinden farklı ve renkli etkinliklerin yapıldığı program, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sonlandı.

Editör: TE Bilisim