Belediyeler Kolaylaştırıcı Olmalı
 
Marmara Belediyeler Birliği’nde düzenlenen, “Kurumsal Kimlik Bilincini Geliştirme” programında konuşan Dr. Şaban Kızıldağ, belediyelerin zorlaştırıcı değil kolaylaştırıcı olmasını istedi.
 
BAŞARININ ANAHTARI: MAZERET YOK”


Marmara Belediyeler Birliği, Dr. Şaban Kızıldağ’ın stand-up tadındaki konferansıyla etkinliklerine devam etti. “Kurumsal Kimlik Bilincini Geliştirme” konusunda seminer veren Kızıldağ, belediye personelinin kendi arasında ve vatandaşla doğru iletişim kurmasının hayati önem taşıdığını belirterek sunuma başlarken, “Kurumsal Kimlikte ‘Mazeret Yok’, başarıya götüren en önemli kelimedir. Hiçbir şey için mazeret üretmemeliyiz ve sorumluluk alarak çalışmalarımıza devam etmeliyiz” dedi.
 
BELEDİYELER ZORLAŞTIRICI DEĞİL, KOLAYLAŞTIRICI OLMALI”


Sorumluluk konusunun detaylarına inen Dr. Şaban Kızıldağ, “Belediyeler zorlaştırıcı değil kolaylaştırıcı olmalı. Kolaylaştırıcı olunması için, insanlar sorumluluk almalı. Belediyelerimizde kurumsal kimlik bilincinin gelişmesi için, başkanlar ve yöneticiler kadar, alt kademe çalışanları da sorumluluk almalı. Lider, sadece belediye başkanı değildir. Belediye başkanları ne kadar iyi olursa olsun, alt kadrolar sorumluluk almıyorsa, vatandaşın sorunu çözülemez ve sıkıntılar sona ermez” diye konuştu.
 
KORNA ÇALARAK ANLAŞAN TEK TOPLUMUZ”


Değişik örneklerle ‘Kurumsal Kimlik Bilincini Geliştirme Anlayışı’nı açıklayan Dr. Şaban Kızıldağ, zaman zaman anlattığı fıkra ve ilginç anekdotlarla da katılımcıları konferansa odaklandırmayı başardı. Dünyada benzeri olmayan bir takım iletişim ve davranış özelliklerinin Türkiye’de olduğunu söyleyen Doç. Dr. Kızıldağ, “Kornaya basış sayısı ve yoğunluyla iletişim kuran; yarım ekmek dönerle ayran içerken son lokmayla son damlaları denk getiren; çok beğendiği insanın yeteneklerini betimlerken ‘şerefsiz’ sıfatını layık gören; 520 TL asgari ücret ile geçinen ve buna rağmen araba parası biriktirebilen yeryüzündeki tek topluluk olduğumuzu düşünüyorum” diye konuştu.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 
 

Editör: TE Bilisim