İstanbul’un her ilçesi Anadolu’da 10 vilayete bedel büyüklüğe sahip

Yıllardır küçük arsalara inşaat yapan müteahhitlerden otopark parası alan bir çok ilçe belediyesi var. İçlerinden hiç birisinin alığım otopark parası ile şurada veya burada otopark yaptım dediğini duyan var mı ?

İstanbul Times Haber Merkezi / Mehmet Osmanoğlu

İç işleri bakanlığı acil bir düzenleme yapsın

İstanbul ilçe belediyelerinin gelirleri arttı. Her birisi belediye binası olarak nerede ise şata ayarında şatafatlı mekanlar yapıyor. Ama iş otopark yapmaya ve üç beş garibana iş bulmaya gelince kılını kıpırdatmayan belediye başkanları artık bir an önce başkan adayı gösterilmemelidir. Her ilçe belediyesi kuracağı beyin takımı ekipleri ile en az içesinde 5.000 kişiye iş kapısı açabilecek fikir ve düşünceler üretmesi iç işleri bakanlığı tarafından talep edilmelidir.

Mücevher Sandığı üstünde oturuyoruz ama cebimizde para yok

Belediye başkanları için bir dönem az ama iki dönem fazla mantığı gereğince yapılacak yerel yönetim seçimlerinden mümkün mertebe 2.dönemini yapan belediye başkanlarına 3.dönem aday olma şansı verilmemelidir. Partiler aday belirlerken bu benim hemşehrim, bu benim tanışım demek yerine hangi aday az bütçe ile uygulanabilir proje sunarsa ona şans verilmelidir.

Geçen sayımızda İstanbul’da 39 ilçe belediye başkanı için de 14 tanesi 3 vilayete mensup demografik yapı hassasiyeti bunun neresinde dedi.

Biz hiçbir haber çalışmamızı hemşehricilik üzerinde yapmadık. Trabzon çok güzel bir ilimiz ve insanları’ da çalışkan ve pratik. Bu vilayetin insanları ile de hiç bir sorunumuz yok. Üstelik kendilerini de çok severiz. Ama hatırı sayılır Samsun’lu, Malatya’lı, Mardinli , Bitlis’li, Şanlıurfalı seçmen olduğu halde bu vilayetlerden olan hiçbir aday göstermeyip 7 Tane Trabzonlu,4 tane Giresunlu ve 3 tane de Rizeli (bunlarda bizim tespitimiz aslen buralı olup’ta doğum yerlerine İstanbul yazanları da bilmiyoruz) Belediye başkan adayını seçmenin önüne koymak adil mi ? Takibi adil değil iş söze gelince bütün partiler aday belirlerken demografik yapıya dikkat ediyoruz diyorlar ama İstanbul’un 39 ilçe belediye başkanı için de 14 tanesi bu üç vilayetli. Eğer bu dağılım ile demografik yapıya dikkat ettiklerini söylüyorlarsa demek ki bir de dikkat etmeseler halimiz yaman 39 ilçenin tüm belediye başkanları bir veya iki vilayette seçilebilirmiş demek ?

Otopark ve İşsizlik için belediyeler çare aramalıdır

Otopark , ve ilçe ölçeğinde çalışmak isteyenlere iş kapısı bulmak adına yeni projeler geliştirmek belediyelerin gücü oranındır. Somut bir örnek vermek gerekirse Zeytinburnu ilçesinde sayısı tarihi eser mevcut.

Kazlıçeşme mahallesinde bulunan Kazdal Petrol’ün çevresinde Marmaray Köprüsünden başlayıp denize kadar olan yerde yollar yer altına alınıp üstü temsili sur ve çevresinin yapıları yapılarak 29 Mayıs’tan başlayıp 29 Ekim’e kadar her gün Saat 14.53 de ilk seans,19.23 ‘de de ikinci seansı olmak üzere 500 kişiden oluşan bir tiyatro ekibinin içinde yer aldığı sanatçılar fethi anlatsalar yerli ve yabancı Turistlerin ödeyeceği para ile bunların maaşları çok rahat çıkar.

Üstelik bu plato filim çekimleri için yerli ve yabancı sinemacılara da kiralanabilir. Deniz var ,2000 küsür yıllık surlar var,6 asırlık cami ve diğer yapılar var. Ama bizler bu mücevher sandığının üstünde oturup bir türlü içini açamadık. Zeytinburnu’na yeni seçilecek olan kişi artık bu sandıkları açıp halkın yararına sunmalıdır.

Buna benzer dünya kadar uygulanabilir proje mevcut ama hayal edip uygulamaya koyacak düşünce eksik bizde.

Belediye başkanları önce asli işlerini yapsınlar paraları ve zamanlara artarsa diğer tali işleri de yapmalarından sakınca yok.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim