T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ileSinema Genel Müdürlüğü destekleri ve TÜRSAK Vakfı’nın işbirliğiyle bu yıl 15. yaşına giren Çocuk Filmleri Festivali27 Nisan Cumagünü İstanbul Grand Pera Emek Salonu’nda gerçekleştirilen açılış töreniye başladı.

Açılış töreninin sunuculuğunu Oyuncu Ceren Benderlioğlu, küçük kızı Nur ile üstlenirken, törene katılan yüzlerce çocuk Kabile Dans ve Gösteri Sanatları’nın gösterisiyle muhteşem dakikalar yaşadılar.

Çocukların sinemayla tanışmasını sağlayarak sinema kültürü edinmelerinde ve erken yaşta sanatsal üretim denemelerinde yol gösterici bir rol oynayan festivalin açılış konuşmasını TÜRSAK Vakfı Başkanı Fehmi Yaşar yaptı.

Yaşar konuşmasında Çocuk Filmleri Festivali’nin 15 yaşına bastığını, 15 yıl önce minik bir çocukken şimdi kocaman bir çocuk olduğunu, bu çocuğun Anadolu yollarına düşeceğini dile getirdi. Yaşar sözlerine şöyle devam etti; “Bu yıl festival Yozgat, Erzincan ve Van yollarında İstanbullu çocukların selamını, hikayelerini ve en önemlisi sevgilerini Anadolulu çocuklara götürecek. Nice yıllara ve bir büyük olarak keşke elimizde olsaydı da hep çocuk kalsaydı, diyorum. Fakat festival daha da büyüyücek, Anadolunun daha çok şehrine gidecek ve Anadolunun her köşesindeki çocuklara tek tek ulaşacak.”

Fehmi Yaşar ayrıca konuşmasında TÜRSAK Vakfı’ın sinema yoluyla çocuklara yeni müjdeler hazırlayacağını da duyurdu.

Çocukların Jüri Atölyesi Heyecanı!

15. Çocuk Filmleri Festivali’nin “En İyi Filmi”ni bu yıl da olduğu gibi festivalin Çocuk Jürisi seçti. İstanbullu Jüri Üyesi Çocuklar, Sabah Gazetesi Yazarı Funda Karayel’in modaratörlüğünde gerçekleşen “Nasıl Bir Jüri Üyesi Olunur?” konulu atölye çalışmasına katıldıktan sonra izledikleri 7 film arasından “Panik” isimli filmi “En İyi Film”seçtiler.

Festivalin Açılış Filminin Seslendirmesi Fulya Aksular’dan!

Törene katılan yüzlerce çocuk, festivalin açılış töreninin ardından ATV ekranlarında yayınlanan Kanatsız Kuşlar” dizinin Suna karakterini başarıyla canlandıran oyuncu Fulya Aksular’ın anlatımıyla festivalin açılış filmi olan “Dışarıda” filmini keyifle izlediler.

Mülteci Çocuklar, Sinema ile Buluşuyor!

15. Çocuk Filmleri Festivali kapsamında geçen yıl olduğu gibi Suriyeli Mültecilere Çok Yönlü Destek Merkezi / Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği ile TÜRSAK Vakfı, 28 Nisan Cumartesi günü mülteci çocukları yaşadıkları zor günlerden sonra Türkiye’deki yaşamlarına daha iyi adapte olabilmeleri için Grand Pera’ da düzenlenecek film gösterimleriyle ağırlanacak.

Festival, Anadolu’ya Gidiyor!

Festival, 28 29 Nisan’da İstanbul’ Grand Pera’da düzenlenecek film gösterimleri ve etkinliklerin yanısıra 2 ve 3 Mayıs’ta Yozgat, 7 ve 8 Mayıs’ta Erzincan’da, son olarak 10 ve 11 Mayıs’ta Van’da da çocuklarla buluşacak.

Festivalde uluslararası ödül almış film gösterimlerinin yanı sıra geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ünlü oyuncu ve gazeteciler “Yazarlık Atölyesi”, “Oyunculuk Atölyesi” ve “Çocuk Jüri Atölyesi”gerçekleştirilecek.

15.Çocuk Filmleri Festivali bu yıl, Marmara’dan Doğu Anadolu’ya yüzlerce çocuğa sinema ile ulaşmayı amaçlıyor.

Editör: TE Bilisim