CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın randevu talep ettiği mektubuna yanıtını gönderdi..

Baykal mektubunda görüşme talebine olumlu yanıt verdi. Mektubun ilgili kısmında "Önümüzdeki bir hafta içinde bir gün önceden bildirmeniz halinde uygun göreceğiniz herhangi bir saatte CHP Genel Merkezi'nde sizi ağırlamaktan mutluluk duyacağım" denildi.

Baykal'ın, Başbakan Erdoğan'ın, "demokratik açılım" konusundaki mektubuna yanıtı, Başbakanlığa ulaştı. Baykal'ın mektubunu taşıyan koruması, Başbakanlık Yeni Bina'ya gelerek, mektubu görevlilere teslim etti.

MEKTUPTA NELER VAR ?

CHP'den gönderilen yanıt mektubunda "Demokratik Açılım" sürecine, 1989 yılında başkanlığını Deniz Baykal'ın yaptığı komisyon tarafından hazırlanan rapor temel alınarak niçin ve hangi noktalarda itiraz edildiğine yer veriliyor.

Başbakan Erdoğan, CHP Lideri Baykal'a geçen perşembe günü çalışmaları süren "Demokratik Açılım"a ilişkin, içinde görüşme talebinin de bulunduğu bir mektup göndermişti.

NELER YAŞANDI ?

Baykal, hafta sonunda evinden çıkmayarak, Başbakan’a göndereceği mektuba son şeklini verdi. CHP liderinin kurmayları da dün gün boyu partinin genel merkez binasında, talep edildiği anda lojistik destek vermek için beklediler. Soruları yanıtlayan Baykal, “Yetişirse mektubu yarın (bugün) göndereceğiz” dedi. Başbakan’ın kendisine bir sayfalık mektup gönderdiğini anımsatan Baykal, “Yanıtım, Başbakan’ın mektubundan biraz daha uzun olacak. Mektubun ekleri de olacak. Bu eklerde, CHP’nin Kürt Raporları’ndan alıntılar ve parti programından başlıklar yer alacak” dedi. Baykal, Başbakan’a gönderdikten sonra da mektubu kamuoyu ile paylaşacağını da açıkladı. 

Editör: TE Bilisim